Η εφηβική παχυσαρκία συνδέεται με το εγκεφαλικό

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε η μελέτη.

4moms
4MOMS Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017
lovetaza

Μελέτη του περιοδικού Neuroly, αποκαλύπτει πως η εφηβική παχυσαρκία συνδέεται με την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου στην ενήλικη ζωή τους.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από περισσότερους από 37.000 ενήλικες άνδρες, τους οποίους παρακολούθησαν για μέσο διάστημα 38 ετών. Ο δείκτης μάζας σώματος των συμμετεχόντων είχε αξιολογηθεί στην ηλικία των 8 και 20 ετών.

Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι άνδρες που αύξησαν κατά πολύ το δείκτη μάζας σώματός τους από την παιδική ηλικία και μέχρι τα 20 έτη, είχαν υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σχέση με εκείνους που παρουσίασαν μια μέση αύξηση του σωματικού βάρους.

Ειδικότερα, για κάθε αύξηση του δείκτη κατά 2 μονάδες, ο κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού βρέθηκε να είναι υψηλότερος κατά 20%. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες που είχαν φυσιολογικό βάρος στην ηλικία των 8 ετών, αλλά ήταν υπέρβαροι στα 20 έτη, είχαν 80% υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου. Αντίθετα, ο κίνδυνος για όσους είχαν φυσιολογικό βάρος και στις δύο ηλικίες ή ήταν υπέρβαροι στα 8 έτη και φυσιολογικού βάρους στα 20, δε φάνηκε να αυξάνεται.

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Σταφυλόκοκκος στα παιδιά. Σας έχει συμβεί;

Δημιουργήθηκε το πρώτο φυτικό εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας

Ο μπαμπάς που έγινε viral με τις φωτογραφίες του

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΠΑΙΔΙΑ| ΓΟΝΕΙΣ| ΕΦΗΒΟΙ| ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ| ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ| ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
MORE FOR YOU