Η νέα διαδικτυακή απειλή για τα παιδιά έφτασε στην Ευρώπη

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται “Salt and Ice Challenge”.

4moms
4MOMS Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017
Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Το CSI Institute, ενημερώνει τους πολίτες, κυρίως τους γονείς, για ένα νέο διαδικτυακο φαινόμενο, μετά τη Μπλε Φάλαινα, το οποίο ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το τελευταίο καιρό άρχισε να γνωρίζει και η Ευρώπη

 

Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται “Salt and Ice Challenge”, και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube. Αυτή η δοκιμασία, προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται, για περισσότερη ώρα.
 
Οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού. Το αλάτι, κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17οC, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα. Το “Salt and Ice Challenge”, έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει αρκετή απήχηση σε παιδιά και εφήβους των Ευρωπαϊκών χωρών.
 
Το CSI Institute, καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς, να επιστήσουν την προσοχή τους, σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματός τους, ή εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία. 

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

7 συμπεριφορές που μιμούνται τα παιδιά

Εναλλακτική εκπαίδευση για μαθητές δημοτικού στην Ελλάδα

Εκπαίδευση Τουαλέτας: Η Μετάβαση από την Πάνα στο Γιογιό

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΕΦΗΒΟΙ| ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ INTERNET| SALT AND ICE CHALLENGE| ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ| ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
MORE FOR YOU