#ItsAmaliaK: Η αλλαγή που έκανα στη διατροφή μου

Βρήκα το πιο υγιεινό και απολαυστικό σνακ που με κρατάει μακριά από τους "κακούς" πειρασμούς.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Hey guys, 

Η φοιτητική ζωή αποτελεί μια από τις ωραιότερες περιόδους στη ζωή ενός ανθρώπου και ως φοιτήτρια πλέον μπορώ να το πω εκ πείρας. Από την ημέρα που αποφάσισα να φύγω από τη θαλπωρή της οικογένειας και να πάω στην Αμερική για σπουδές, όλη μου η ζωή άλλαξε.

Ίσως η πιο δύσκολη αποστολή που είχα τις πρώτες μέρες στο πανεπιστήμιο ήταν να βρω τον τρόπο να ισορροπήσω τη φοιτητική ζωή με την απαραίτητη μελέτη. Η διαχείριση του χρόνου είναι πολύ σημαντική και την απέκτησα με προσπάθεια και φυσικά λέγοντας πολλά «όχι».  Την ίδια στιγμή ένα από τα πράγματα που με δυσκόλεψαν περισσότερο, και ας ακουστεί περίεργο, ήταν η καθημερινή μου διατροφή.  Σας έχω γράψει κατά καιρούς ότι μου αρέσει το "γρήγορο" φαγητό - δεν λέω, σίγουρα ευθύνεται γι αυτό και η έλλειψη χρόνου. Έτσι, όταν μετακόμισα στο Berkeley άρχισα να τρώω ακανόνιστα γεύματα μικρής θρεπτικής αξίας και πλούσια σε λιπαρά (ουπς).

Η διατροφή, όμως, είναι πολύ σημαντική για εμάς τους φοιτητές, τόσο για να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος, όσο και γιατί μας βοηθάει στις επιδόσεις μας στο Πανεπιστήμιο. Φυσικά δεν άργησα να διαπιστώσω τις "συνέπειες" της κακής διατροφής, αφού εξαιτίας των συχνών μου επισκέψεων στα fast food ένιωθα τόσο φουσκωμένη που το τελευταίο που ήθελα ήταν να διαβάσω. Αφήστε που νύσταζα κιόλας.

Σίγουρα όλοι διανύουμε περιόδους προσαρμογής σε ό,τι καινούργιο και δικαιολογείται να βγαίνουμε και λίγο εκτός προγράμματος. Όλα χρειάζονται στη ζωή, αλλά με μέτρο. Όταν λοιπόν προσαρμόστηκα στη νέα μου καθημερινότητα, επόμενο ήταν να συμμαζέψω και τη διατροφή μου.

Ξεκίνησα και πάλι τη διατροφή που είχα μάθει εδώ και χρόνια: να τρώω υγιεινά και ισορροπημένα. Γιατί αυτό είναι το μυστικό, να τρώμε λίγο από όλα. Σωστά; Και σύμμαχος μου σε αυτή την προσπάθεια είναι ο χαλβάς από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι που, όπως μου είπε και φίλη μου διατροφολόγος, περιέχει σημαντικές ποσότητες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία, επειδή δε μπορεί να συνθέσει από μόνος του ο οργανισμός μας, θεωρούνται απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως φυλλικό οξύ και βιταμίνη Ε. Με άλλα λόγια, είναι ένα υγιεινό, απολαυστικό γλυκό που δεν με επιβαρύνει με περιττές θερμίδες, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές μου ανάγκες. 

Τον απολαμβάνω κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα και όταν επιστρέφω στην Αμερική, φροντίζω πάντα να παίρνω μαζί μου μέσα στη βαλίτσα καλές ποσότητες Μακεδονικού Χαλβά.

Αυτή τη συνήθεια που είχα από μικρή στο σχολείο, να έχω κάτι μαζί μου στην τσάντα για να μου δίνει ενέργεια όταν την χρειάζομαι, τη συνεχίζω και τώρα στο Πανεπιστήμιο. Κάθε φορά που νιώθω ότι πεινάω ή θέλω κάτι γλυκό, απλά βγάζω από την τσάντα μου Μακεδονικό Χαλβά σε ατομική συσκευασία. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη επιλογή και για να μην ξεμείνω, ζητάω από φίλους που έρχονται στην Αμερική να μου φέρουν γερές ποσότητες.

Εχω βρει το πιο απολαυστικό αλλά και υγιεινό σνακ που με κρατάει χορτάτη και με γεμίζει με ενέργεια. Και τέρμα το junk food... χα χα.

xxx

Αμαλία

 


Tags: #ITSAMALIAK
MORE FOR YOU