#ItsAmaliaK: Πώς είναι να μένεις σε ένα σπίτι μαζί με 60 γυναίκες

Η απόφαση που μου άλλαξε τη ζωή στο πανεπιστήμιο.

Αμαλία Κωστοπούλου
ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Hey guys!

Για όσους δεν το γνωρίζετε από τον Ιανουάριο μένω σε ένα sorority, ή στα ελληνικά "αδελφότητα". Σας έχω γράψει κάποιες εμπειρίες μου από εκεί παλιότερα…Πριν μετακομίσω εκεί από το διαμέρισμα μου έκανα διάφορες σκέψεις. Για παράδειγμα, είμαι πολύ κλειστός χαρακτήρας και μπορώ εύκολα να νιώσω πίεση αν περιτριγυρίζομαι από πολύ κόσμο. Όπως καταλαβαίνετε, μετακομίζοντας σε 'να σπίτι με 60 κοπέλες αυτός ήταν ο κύριος διχασμός μου και ήμουν επιφυλακτική. Δεν ήξερα αν θα αντέξω να μείνω με τόσο κόσμο και πόσο μάλλον κορίτσια, που πολλές φορές έχουμε την τάση να γινόμαστε ανταγωνιστικές.

 

Από την άλλη, σκεφτόμουν ότι θα γνωρίσω όλες τις κοπέλες από το sorority πολύ καλύτερα και πως ίσως είναι καλό να αρχίσω να γίνομαι περισσότερο εξωστρεφής και να μην περιορίζομαι συνέχεια στις ίδιες παρέες. Άλλωστε, όσες φίλες μου είχα ρωτήσει για το πώς είναι να μένεις μέσα στο σπίτι μου είχαν πει τα καλύτερα. Έτσι, αποφάσισα να το δοκιμάσω και συνειδητοποίησα τα παρακάτω.

Ευτυχώς που το έκανα! Η εμπειρία μου στο πανεπιστήμιο άλλαξε εντελώς, καθώς έχω πια συνεχώς ευκαιρίες να κάνω διάφορα activities. Ένα από τα ωραιότερα πράγματα του να μένεις σε sorority είναι πως συνέχεια υπάρχει μια φίλη σου εκεί να της χτυπήσεις την πόρτα του δωματίου και να πάτε να κάνετε κάτι μαζί, από το να περπατήσεις μαζί μέχρι το πανεπιστήμιο, να διαβάσεις, να πας για μανικιούρ, για κάποιο βραδινό γεύμα... Πάντα θα υπάρχει μια παρέα εάν την θες. Θεωρώ πως αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για όσους φοιτητές ζουν μακριά από το σπίτι τους, καθώς η τάση να κλειστείς στο δικό σου καβούκι και να νιώσεις μοναξιά είναι πολύ είναι μεγάλη. Μέσα στο  sorority υπάρχει πάντα ένα support system γύρω σου. Όταν, για παράδειγμα, κάποιες φορές είμαι στεναχωρημένη, και υπό άλλες συνθήκες θα καθόμουν απλώς μόνη μου, είναι πάντα εκεί οι φίλες μου να με κάνουν να γελάσω, να ξεχαστώ, και να νιώσω καλύτερα.

8 photos

Επίσης, ταυτόχρονα, παρόλο που στο σπίτι μένουμε 60 κοπέλες, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ποτέ. Ο καθένας έχει το δικό του πρόγραμμα ή είναι στο δωματιό του, και δεν βλέπεις κόσμο να κυκλοφορεί. Η μόνη ώρα που μαζευόμαστε όλες μαζί είναι η ώρα του βραδινού, που κατεβαίνουν όλες στην κουζίνα και αυτή είναι και η αγαπημένη μου ώρα, καθώς μετά από μία κουραστική μέρα απλώς αράζω με τις φίλες μου και τρώω!
Ακόμα, μένοντας μέσα ένας ακόμη μύθος γι αυτό το αμερικάνικο σύστημα αποδείχτηκε λάθος. Όπως μπορεί να έχετε δει σε ταινίες τα κορίτσια σε sorority παρουσιάζονται ως over the top και πώς βγαίνουν συνέχεια. Ε λοιπόν, αυτό τελικά δεν είναι καθόλου αλήθεια. Μένοντας μέσα κατάλαβα πραγματικά πως δεν είναι τίποτα crazy. Τα παιδία διαβάζουν όλη μέρα και βγαίνουν συνήθως μόνο τα σαββατοκύριακα. Αυτό θα μπορούσε βέβαια να είναι επειδή πάμε όλοι στο Μπέρκελευ, που είναι σούπερ απαιτητικό και είμαστε όλοι nerds. Αλλά όπως και 'χει, εκεί που είμαι εγώ τα πράγματα είναι πολύ νορμάλ.

Το τελευταίο και ίσως αγαπημένο μου πράγμα στο sorority είναι πως κάνεις απίστευτες φιλίες. Πόσες φορές έχεις γνωρίσει κάποιον τυπικά, που νιώθεις ότι θα μπορούσατε να είστε καλοί φίλοι, αλλά ποτέ δεν κάνεις follow up; Μένοντας με τόσες κοπέλες είναι τόσο εύκολο να βρεις κάποιες που σου ταιριάζουν και που αν δεν μένατε μαζί πιθανώς να μένατε μόνο στις τυπικές επαφές. Είμαι τόσο ευγνώμων για κάποιες φιλίες, που έχω κάνει που ζεσταίνεται η καρδιά μου και οι κοπέλες μου λείπουν όσο τίποτα τώρα που τις σκέφτομαι και είναι μακριά μου.

Γιατί όμως σας τα λέω όλα αυτά;

Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα και να βάζουμε τον εαυτό μας σε καταστάσεις, που στην αρχή μας κάνουν να νιώθουμε δισταστικοί, είδικά όταν είμαστε φοιτητές μακρία από την οικογένειά μας. Τα καινούργια μέρη απαιτούν καινούργιες συνθήκες και άλλες συνήθειες, γι αυτό go out there and give something new a try! Σας λέω σίγουρα ότι με βάση τις δικές μου εμπειρίες ,δοκιμάζοντας καινούργια πράγματα και αφήνοντας πίσω αυτά, που είχα συνηθίσει και περίμενα, ήταν ο μόνος τρόπος να περάσω τόσο ωραία σ' έναν ξένο τόπο, μέχρι το σημείο που δεν ήθελα να γυρίσω σπίτι μου αυτό το καλοκαίρι!

Αν το πανεπιστήμιου σου έχει sorority ή κάποια άλλη ομάδα ή club, δοκίμασε το!!
 
Σας φιλώ,
Αμαλία
xxxTags: AMALIA KOSTOPOULOU| ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ| ITSAMALIAK| SORORITY| Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ| ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ| ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
MORE FOR YOU