Η μαγεία των απλών γεύσεων

Το μυστικό κρύβεται στα πρώτης ποιότητας υλικά.

Τζένη Μπαλατσινού
ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Το φαγητό δε λέγεται τυχαία ιεροτελεστία. Θέλει ένα σεβασμό η μαγειρική, είτε βρίσκεσαι από την πλευρά αυτού που την απολαμβάνει, είτε αυτου που τη δημιουργεί. Μυρωδιές και γεύσεις γίνονται η αφορμή για να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες, να ταξιδέψουμε νοερά, ακόμα και να αγαπήσουμε. Πόσες φορές δεν τρώμε κάτι και αμέσως μας έρχεται μία εικόνα στο μυαλό, πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί σε μία ζεστή κουζίνα με το αγαπημένο μας φαγητό να ετοιμάζεται και τα αρώματα που έχουν γεμίσει το χώρο να μας προσφέρουν την ανυπομονησία ενός μικρού παιδιού. Είναι αλήθεια αυτό που λένε πως γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι γεννιούνται αναμνήσεις. 

Οι δικές μου αναμνήσεις έχουν πολλά μακαρόνια. Το παραδέχομαι. Αγαπημένο φαγητό. Εύκολο, γρήγορο, ιδανικό για να δημιουργήσεις νέες γεύσεις με συνδυασμούς υλικών. Τα ζυμαρικά θα μπορούσα να πω πως είναι σαν ένας καμβάς λευκός, που πραγματικά με λίγη φαντασία μπορείς να κάνεις θαύματα που θα χορτάσουν και θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Αλλά και οι απλές γεύσεις..αυτές και αν έχουν τη μαγεία τους. Και το καλύτερο είναι πως δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να πει ότι δεν του αρέσουν. 

Κυριακάτικο τραπέζι, λοιπόν, και εγώ μετά από μία κουραστική εβδομάδα θέλω να ικανοποιήσω όλη την οικογένεια, αλλά και τον εαυτό μου. Και η λέξη κλειδί σε αυτό εδώ το σημείο είναι η λέξη "comfort food". Comfort γιατί οι υπόλοιποι το απολαμβάνουν και χαίρονται, comfort γιατί το φτιάχνω γρήγορα και μου μένει χρόνος.

Σύμμαχος στην οικογενειακή απόλαυση είναι η νέα "Χρυσή Σειρά" ζυμαρικών της ΜΙSKO, που είναι φτιαγμένη από μία και μοναδική ποκιλιά σιταριού, την εξαιρετικής ποιότητας ποικιλία Σβέβο. Είναι το μοναδικό ελληνικό ζυμαρικό από μονοποικιλιακό σιτάρι. Το σιτάρι αυτό έχει μέσα του αγάπη, καθώς ωριμάζει κάτω από τον ελληνικό ήλιο, έχει την φροντίδα επιλεγμένων παραγωγών, ενώ η ειδική παραγωγική διαδικασία στο Μύλο και στο εργοστάσιο δεν επιτρέπει την ανάμιξη του σιταριού από Σβέβο με άλλα σιτηρά, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο στα ζυμαρικά τις εξαιρετικές ποιοτικές τους ιδιότητες. Δεν είναι πως όλα αυτά που σας γράφω τα ήξερα, αλλά τα έμαθα, καθώς μία από τις αρχές του καλού φαγητού είναι να ξέρεις από πού έρχεται και πώς παράγεται αυτο που φέρνεις στο τραπέζι. 

Η αγαπημένη μου συνταγή είναι ματσάτα με τοματίνια και φρέσκα μυρωδικά. Πεντανόστιμη και μόλις σε μερικά λεπτά έτοιμη. Ένα πιάτο που μου θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι σε νησιά - και δη Φολέγανδρο όπου εκεί φτιάχνουν παραδοσιακή ματσάτα.

Καλή μας όρεξη! 

Ανακαλύψτε περισσότερες αγαπημένες μου συνταγές εδώ!

 Tags: ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ| TODAY I LOVE
MORE FOR YOU