Η πραγματική αξία του χρόνου

Ας μην αφήνουμε να μας ξεφεύγει ούτε μία στιγμή χωρίς να έχουμε πλήρη επίγνωση τι συμβαίνει μέσα μας και γύρω μας.

Τζένη Μπαλατσινού
ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Οι μέρες φεύγουν γρήγορες σαν αστραπή και μέσα σε ένα 24ωρο ζούμε όλοι χιλιάδες χρόνια. Παιδιά, δουλειά, φίλοι, σπίτι. Οι στιγμές φεύγουν χωρίς να το καταλάβεις. Το ένα ραντεβού πίσω από το άλλο, συναντήσεις με καθηγητές στο σχολείο, κοινωνικές συναναστροφές και εμπερίες που θέλουμε - και είναι απαραίτητο - να χαρίζουμε στον εαυτό μας. Νιώθετε και εσείς σα να σας κυνηγά ο χρόνος; Ή για να είμαι πιο σωστή σαν να προσπαθείτε να κατακτήσετε το χρόνο;   

Ξέρετε κάτι...η κίνηση που κάνουμε και κοιτάμε το ρολόι μας μπορεί να φανερώνει κάτι που είναι πέρα από τη συνεχόμενη κίνηση, την οποία έχει η ζωή μας. Μπορεί να λειτουργήσει σαν μία υπενθύμιση. Υπενθύμιση του ότι πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα. Να ξανακοιτάξουμε το πρόγραμμα μας και να βάλουμε κάπου μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας μας κάποια πράγματα  που θα μας βγάλουν από τη μονοτονία.

Το ξέρω πως υπάρχουν σπάνιες στιγμές που νιώθουμε έτσι, έτοιμοι για όλα, Έχουμε συνηθίσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας να είναι φτιαγμένο deadlines. Αν όμως διαπεράσουμε αυτό το σύννεφο της ρουτίνας και όλες τις περιπλοκές που αυτή δημιουργεί, τότε θα δούμε την ώρα διαφορετικά. Γινόμαστε συλλέκτες στιγμών. Έχουμε επιθυμίες και στοχεύουμε σε μία εξωστρέφεια, που είναι απαραίτητη για μία υγιή κοινωνική ζωή. 

Μερικές φορές πατάω ένα νοερό pause και βλέπω την ώρα μέσα από το καντράν του Da Vinci Automatic 36, το οποίο είναι ένα από τα δύο νέα μοντέλα με τα οποία η IWC Schaffhausen  απευθύνεται φέτος αποκλειστικά στις γυναίκες, νιώθω σα να έχω επίγνωση της στιγμής. Παίρνω μία ανάσα. Σκέφτομαι πως ο χρόνος είναι πολυτέλεια, όχι όμως με την έννοια ότι είναι για λίγους, αλλά με το σκεπτικό ότι προσφέρει πλούτο και ομορφιά στη ζωή μας. 

Παρατηρώ το σκάλισμα του «Λουλουδιού της Ζωής», που τα μοντέλα Da Vinci Automatic 36 έχουν στο πίσω μέρος της κάσας τους. Το γεωμετρικό αυτό σχήμα χρησιμοποιήθηκε σε αρκετούς από τους πίνακες του Leonardo da Vinci και αντιπροσωπεύει την ακούραστη αναζήτησή του για τους μαθηματικούς κανόνες της ομορφιάς και της αναλογίας. Όλη αυτή η έρευνα της ιδιοφυίας, που ονομάζεται da Vinci χτίστηκε πάνω στο χρόνο, όπως ακριβώς χτίζονται και οι σχέσεις....χτίζεται και η ζωή.  

Και ας μην ξεχνάμε πως ο χρόνος έχει έναν μαγικό ρόλο να μας δείχνει αυτό που πραγματικά αξίζει. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ| ΧΡΟΝΟΣ| ΡΟΛΟΙ| IWC| TODAY I LOVE
MORE FOR YOU