Καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά

Τζένη ΜπαλατσινούΤζένη Μπαλατσινού Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Καλοκαίρι σημαίνει ανεμελιά

Κάθε χρόνο, οι πρώτες μέρες του Ιουνίου και ο ερχομός του καλοκαιριού μου δημιουργούν τα ίδια συναισθήματα -αυτά της ηρεμίας και της ξεγνοιασιάς. Από την καλοκαιρινή δροσιά που μπαίνει απ' τα παράθυρα νωρίς το πρωί, μέχρι τον ζεστό ήλιο που καίει τα ήσυχα μεσημέρια στην πόλη, μέχρι το βραδινό αεράκι που δημιουργεί την αίσθηση πως όλα θα πάνε καλά. Καλοκαίρι, για εμένα, σημαίνει ανεμελιά.

Με τι θα μπορούσαν να συγκριθούν εκείνες οι καλοκαιρινές στιγμές ξεγνοιασιάς;

Όλοι χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαιρινό διάλειμμα από τη ρουτίνα και το βάρος της καθημερινότητας. Χρειαζόμαστε αυτές τις στιγμές με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας ανθρώπους γύρω μας, με τα χαμόγελα που δεν κρύβουν ούτε μία έννοια, χρειαζόμαστε εκείνες τις βραδιές που μαγειρεύουμε όλοι μαζί και απολαμβάνουμε το φαγητό με έναν τρόπο διαφορετικό.

Και το φαγητό το ίδιο πρέπει να είναι καλοκαιρινό, ανάλαφρο και να μας γεμίζει δροσιά. Γι' αυτό αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, που έχουν συνοδεύσει μερικές από τις πιο ξέγνοιαστες καλοκαιρινές μου στιγμές -σαλάτα με κινόα.

Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά (για 4 άτομα):

175 γρ. Λευκό Κινόα Fytro

100 γρ. φασολάκια (πλατιά)

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

μια χούφτα ντοματίνια

χυμό 1 λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

λίγο τσίλι (σε σκόνη) 

1 αβοκάντο

μισό ξερό κρεμμύδι

λίγο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση:

Αρχικά ξεπλένετε το Κινόα Fytro πολύ καλά (μέχρι το νερό να είναι καθαρό) και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στην συνέχεια βάζετε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 7'-10'. Τα στραγγίζετε και τα βουτάτε σε παγωμένο νερό. Όταν κρυώσουν λίγο αφαιρείτε τη φλούδα και κρατάτε τα μικρά πράσινα φασόλια. Ετοιμάζεται το dressing αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το τσίλι και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μπολ βάζετε το κινόα με τα φασόλια, το αβοκάντο, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια και την περιχύνεται με το dressing. Προσθέτετε το κάρδαμο, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.

Extra tip:

Μόλις βράσετε το κινόα, στραγγίστε από τα νερά και περάστε το για 3-4 λεπτά από ένα τηγανάκι με λίγο λάδι. Θα δώσει έξτρα γυαλάδα και γεύση στην σαλάτα!

Καλή απόλαυση και καλές καλοκαιρινές γεύσεις!

More for you

Don't Miss