Αυτός ο νέος νόμος θα σας κάνει να θέλετε να μετακομίσετε στο Παρίσι

Η πόλη του φωτός κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Είναι αργά το βράδυ, βρίσκεστε στο σπίτι και χαλαρώνετε βλέποντας τηλεόραση, ώσπου ξαφνικά χτυπάει το email της δουλειάς και σκέφτεστε «Μήνυμα πάλι από τον διευθυντή…». Και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήσασταν ευδιάθετες, όλη η βραδιά πάει χαμένη, γιατί πρέπει να απαντήσετε σε όλες τις απορίες του αφεντικού σας. 

Τι θα λέγατε όμως αν ζούσατε σε μια χώρα όπου με το που θα φεύγατε από τη δουλειά θα είχατε το δικαίωμα να αγνοήσετε όλα τα emails του αφεντικού σας και τα τηλεφωνήματα των συναδέλφων σας; Σας ακούγετε πολύ όμορφο για να είναι αληθινό; Κι όμως όχι μόνο είναι αληθινό όλο αυτό, αλλά ψηφίστηκε και νόμος. Που; Στη Γαλλία.

Η πόλη του φωτός έγινε ακόμα πιο λαμπερή για τους εργαζόμενους, αφού χάρη σε ένα νέο εργατικό δίκαιο που ψηφίστηκε, οι Παριζιάνοι δεν χρειάζεται να πετάγονται έντρομοι από τον καναπέ του σπιτιού τους κάθε φορά που ακούνε το email της δουλειάς. Πλέον έχουν το νόμο με το μέρος τους και έτσι μπορούν απλά να αποσυνδεθούν.  Συγκεκριμένα ο νέος νόμος απαιτεί από τις γαλλικές εταιρίες με περισσότερους από 50 υπαλλήλους να σταματήσουν να ενοχλούν τους υπαλλήλους εκτός του εργασιακού ωραρίου.

Η νέα αυτή νομοθεσία έχει σαν στόχο να μειωθεί το χρόνιο άγχος που νιώθουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι ακόμα και όταν απομακρύνονται από το χώρο εργασίας. Γιατί όπως συνήθως συμβαίνει σε όλους μας, αφήνουμε το γραφείο, αλλά δεν αφήνουμε την εργασία. Παίρνουμε τη δουλειά στο σπίτι, παραμένοντας συνδεδεμένοι στον υπολογιστή με το άγχος αν και πότε θα χτυπήσει το email.

Έτσι αν έχετε σκοπό να πάτε ή εργάζεστε ήδη στη Γαλλία σε μια πολυεθνική εταιρία, μπορείτε πλέον να αδιαφορήσετε στα ηλεκτρονικά μηνύματα του εργοδότη σας, τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψετε στο χώρο εργασίας. Μήπως να μετακομίσουμε στο Παρίσι; Tags: ΕΡΓΑΣΙΑ| ΓΥΝΑΙΚΑ| ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
MORE FOR YOU