5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο χώρο εργασίας

Όταν εργάζεστε μαζί με άλλα άτομα πρέπει να ακολουθείτε κάποιους κανόνες.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Αν θέλετε να πετύχετε στη δουλειά σας, εκτός από τις δεξιότητες που σίγουρα κατέχετε, πρέπει να είστε προσεκτικές και στο πώς συμπεριφέρεστε. Εκτός από τη συνεχή αργοπορία που είναι το νούμερο ένα λάθος στο χώρο εργασίας, υπάρχουν πολλές άλλες συμπεριφορές που απαγορεύονται να κάνετε στο γραφείο. Αν θέλετε να θεωρήστε μια σοβαρή εργαζόμενη, θα πρέπει να τηρήσετε κάποιους κανόνες και να αποφεύγει μερικές συμπεριφορές.

 

  1. Κουτσομπολεύετε

Ο Σωκράτης είπε κάποτε «Τα σπουδαία μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια μυαλά συζητούν τα γεγονότα, τα αδύναμα μυαλά συζητούν για τους άλλους». Το κουτσομπολιό είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο χώρο εργασίας, αλλά και έξω από αυτόν. Καλύτερα να αποφεύγετε τα πισώπλατα σχόλια και να θυμάστε ότι βρίσκεστε στο γραφείο για ένα μόνο σκοπό: τη δουλειά. Μπορείτε να συζητήσετε τα προσωπικά σας κάποια άλλη στιγμή και εκτός του εργασιακού χώρου.

  1.  Έχετε χαμηλό ηθικό

Το χαμηλό ηθικό βλάπτει την παραγωγικότητα και αυξάνει τα λάθη. Θα πρέπει να προσπαθείτε να είστε αλλά και να νιώθετε ενθουσιασμένες για τη δουλειά που κάνετε. Γιατί αν είστε πάντα με πεσμένο ηθικό, επηρεάζετε και τους συναδέλφους σας, οι οποίοι μπορεί να μην επιθυμούν να συνεργάζονται μαζί σας.

  1. Δημιουργείτε συγκρούσεις

Οι άνθρωποι που εργάζονται μαζί μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις και φιλοσοφία, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε συγκρούσεις. Όταν βρίσκεστε σε ένα χώρο εργασίας με διαφορετικές προσωπικότητες θα πρέπει να βρίσκετε αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να μην υπάρχουν διαπληκτισμοί. Να είστε ήρεμες και να κάνετε ότι είναι δυνατό για να επιλύετε τα προβλήματα που προκύπτουν, χωρίς να καταλήγετε σε συγκρούσεις. Κρατήστε τις αποστάσεις που αρμόζουν σε κάθε περίσταση.

  1. Δεν ακολουθείτε τον ενδυματολογικό κώδικα

Κάποιες εταιρίες έχουν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα και θα πρέπει να τον τηρείτε, επειδή οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αν δεν ακολουθείτε τους κανόνες, το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να σας κριτικάρουν αρνητικά οι συνάδελφοι σας.

  1. Δεν έχετε ομαδικό πνεύμα

Αν θέλετε να πετύχετε στη δουλειά σας θα πρέπει να μάθετε να δουλεύετε ομαδικά. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να οικοδομήσετε σχέσεις με τους συναδέλφους σας και να γίνετε πολύτιμο μέλος της ομάδας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΓΥΝΑΙΚΑ| ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
MORE FOR YOU