Πώς θα εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας

Δείτε ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που εκτιμούν όλοι οι εργοδότες.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
Kat Borchart

Η κάθε δουλειά είναι διαφορετική, όμως τα περισσότερα αφεντικά αναζητούν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά από τους υπαλλήλους τους. Αν θέλετε να αποκτήσετε το προβάδισμα στον εργασιακό χώρο, μάθετε ποια είναι τα βασικά γνωρίσματα που πρέπει να αποκτήσετε.

Να είστε συνεπείς

Η συνέπεια είναι το κλειδί για να διακριθείτε σε όποιο επάγγελμα και αν κάνετε. Δεν υπάρχει εργοδότης που να μην εκτιμάει όσους εργαζόμενους είναι συνεπείς στη δουλειά τους.

Να είστε παραγωγικές

Όταν φέρνετε εις πέρας όλα τα καθήκοντα που σας έχουν αναθέσει, είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας και να του αποδείξετε ότι είστε πολύτιμες για την εταιρία.

Να είστε πολυμήχανες

Αποδείξτε ότι μπορείτε να βρείτε λύσεις σχεδόν για τα πάντα. Προσπαθήστε να είστε διορατικές και να έχετε έξυπνες ιδέες. Βάλτε σκοπό την επίτευξη των στόχων σας και κινηθείτε με βάση αυτή.

Να λέτε τη γνώμη σας

Αν κάτι σας δυσαρεστεί ή σας μπερδεύει μη διστάσετε να το εκφράσετε στον προϊστάμενο σας και στους συναδέλφους σας. Όλοι εκτιμούν τα επικοινωνιακά άτομα, εξάλλου ο πιο υγιής τρόπος για να έχετε υποστήριξη είναι την ζητήσετε.

Πάρτε πρωτοβουλίες

Αν παρατηρείτε ότι ένα project είναι δυσλειτουργικό, μη χάνετε χρόνο, διορθώστε το. Ή τουλάχιστον μιλήστε σε κάποιον που μπορεί να το διορθώσει. Εξάλλου αν δεν το κάνετε εσείς, ποιος θα το κάνει;

Να λειτουργείτε ομαδικά

Οι ομαδικές δουλειές είναι και οι καλύτερες. Συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας για να πετύχετε τους στόχους σας. Είναι σημαντικό να εκφράζετε τη γνώμη σας, αλλά είναι επίσης το ίδιο σημαντικό να μην αποκλείεται τον εαυτό σας από την ομάδα.

Να ισορροπείτε τη δουλειά με την προσωπική ζωή

Το αφεντικό σας περιμένει από εσάς να εργάζεστε επιμελώς και είστε παραγωγικές, αλλά δεν αναμένει να ζείτε μόνο για να δουλεύετε. Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, σας κάνει πιο παραγωγικές και ευτυχισμένες, κάτι που έχει αντίκτυπο στο σπίτι αλλά και στον εργασιακό χώρο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΓΥΝΑΙΚΑ| ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
MORE FOR YOU