Πώς να γράψετε ένα βιογραφικό χωρίς επαγγελματική εμπειρία

Συμβουλές για να γράψετε ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίσει ακόμα και χωρίς σχετική εργασιακή εμπειρία.

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017 Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Έχετε αποφασίσει να εργαστείτε, αλλά δεν έχετε καμία εμπειρία. Το πρώτο πράγμα που σας ανησυχεί είναι πώς θα φτιάξετε το βιογραφικό σας, ώστε να είναι ελκυστικό παρόλη την εργασιακή απειρία. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν ώστε να φτιάξετε ένα πραγματικά ελκυστικό βιογραφικό.

Ξεκινήστε γράφοντας τους στόχους σας

Εάν αναφέρετε στο βιογραφικό σας τους επαγγελματικούς σας στόχους, μπορείτε να αναδείξετε τις δεξιότητες και τις ικανότητες σας. Ξεκινώντας το βιογραφικό σας με τα χαρακτηριστικά που σας κάνουν πολύτιμες στην εταιρία, θα μπορέσετε να τραβήξετε την προσοχή του ίσως μελλοντικού εργοδότη σας.

Γράψτε αναλυτικά την εκπαίδευση σας

Ο έμπειρος επαγγελματίας συνήθως δεν αναλύει τα ακαδημαικά του προσόντα στο βιογραφικό, απλά αναφέρει τους τίτλους σπουδών του, δίνοντας περισσότερη βάση στην εργασιακή εμπειρία. Ωστόσο εάν δεν έχετε εργαστεί μέχρι τώρα, τότε καλό είναι να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας με τις σπουδές σας, προκειμένου να αντισταθμίσετε την έλλειψη εμπειρίας. Για παράδειγμα μπορείτε να αναφέρετε τις διακρίσεις, τα ακαδημαϊκά βραβεία και τη συμμετοχή σας σε λέσχες. Τα ακαδημαϊκά σας προσόντα υποκαθιστούν την επαγγελματική σας απειρία.

Προσθέστε ένα σημαντικό σας επίτευγμα

Μπορεί όσο φοιτούσατε να είχατε οργανώσει μια σημαντική εκδήλωση, να είχατε παρουσιάσει ένα συνέδριο ή να ήσασταν εθελοντές. Αν έχετε κάνει κάτι σημαντικό κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, τότε πρέπει να το αναφέρετε στο βιογραφικό. Τα επιτεύγματα μπορεί να επηρεάσουν εξίσου θετικά τον μελλοντικό σας εργοδότη, ώστε να παραβλέψει το γεγονός ότι δεν έχετε καμία επαγγελματική εμπειρία.

Με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας δεν πρέπει να σας φοβίζει. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να νιώθετε αυτοπεποίθηση και να γράψετε ένα βιογραφικό ώστε να αντισταθμίσετε την έλλειψη εμπειρίας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ| ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ| ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
MORE FOR YOU