Με αυτό το νέο νόμο θα θέλουμε να μετακομίσουμε στην Ιταλία

Η Ιταλία σκέφτεται τι περνάνε οι εργαζόμενες γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου και ψηφίζει υπέρ τους.

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

La vita e bella – η ζωή είναι ωραία ή μάλλον θα γίνει ωραία για τις εργαζόμενες γυναίκες στην Ιταλία, καθώς μπορεί να γίνει η πρώτη δυτική χώρα που θα προσφέρει άδεια περιόδου. Ένας προτεινόμενος νόμος έχει σαν σκοπό να επιβάλει στις εταιρείες να δίνουν εμμηνορροϊκή άδεια κάθε μήνα σε όσες γυναίκες βιώνουν έντονους πόνους τη συγκεκριμένη περίοδο.

Και ενώ πολλοί χειροκροτούν αυτή την κίνηση και γυναίκες σε άλλα μέρη του κόσμου ζηλεύουν τις Ιταλίδες, παρόλα αυτά ο νόμος έχει και τους επικριτές του. Συγκεκριμένα πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η νομοθεσία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στο γυναικείο φύλο, καθώς οι εργοδότες θα είναι απρόθυμοι να προσλαμβάνουν γυναίκες στις εταιρίες τους, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να δίνουν κάθε μήνα άδεια μετ' αποδοχών.

Το νομοσχέδιο έχει διχάσει και τα ΜΜΕ όπου κάποια γυναικεία περιοδικά τάσσονται υπέρ και κάποια άλλα εκφράζουν τον προβληματισμό τους στο κατά πόσο τελικά θα ευνοηθούν πραγματικά οι Ιταλίδες μέσα από αυτή την απόφαση. 

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι όσο ευνοϊκός και αν μας φαίνεται ο συγκεκριμένος νόμος, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για τις εργαζόμενες γυναίκες στην Ιταλία, διότι μια στις τέσσερις απολύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΙΤΑΛΙΑ| ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ| ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ| ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ| ΠΕΡΙΟΔΟ
MORE FOR YOU