Πώς να δημιουργήσετε έναν πιο παραγωγικό χώρο εργασίας

Ανοίξτε το δρόμο προς την επιτυχία.

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017 Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Στην εποχή μας οι εργαζόμενοι περνάνε σχεδόν το 40% της εβδομάδας στο χώρο εργασίας. Το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό αλλά παρόλα αυτά τις περισσότερες φορές η παραγωγικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη. Και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι ο χώρος επιβαρύνει τους εργαζόμενους  κυρίως ψυχικά. Αν λοιπόν θέλετε να νιώσετε αλλά κα να γίνετε πιο παραγωγικοί, αρχίστε κάνοντας κάποιες αλλαγές στο χώρο που εργάζεστε.

Πάρτε μια μεγάλη, βαθιά αναπνοή από τη μύτη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μυρωδιά του χώρου όπου εργαζόμαστε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητά μας. Υπάρχουν μερικά αρώματα, κεριά, αιθέρια έλαια που μπορείτε να προσθέσετε στο γραφείο σας και να αυξήσετε την παραγωγικότητα σας. Το πεύκο για παράδειγμα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συγκέντρωση.

Αναδιαμορφώστε το γραφείο σας. Ένα καλά σχεδιασμένο γραφείο μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή σας κατά περίπου 20%. Όμως προφανώς δεν είναι όλοι σε θέση να αναδιαμορφώσουν τους τοίχους των γραφείων και δεν τολμάνε να κάνουν αλλαγές. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε από την actual science τα μικροσκοπικά γούνινα ζωάκια μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να είστε πιο παραγωγικοί.

Αγοράστε ένα κάκτο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Exeter University ένας εργασιακός χώρος με φυτά εσωτερικού χώρου αυξάνει την παραγωγικότητα. Ακόμα και αν έχετε ένα μόνο φυτό στο γραφείο σας, βοηθάει στο να είστε συγκεντρωμένοι.

Αφήστε τον ήλιο να μπει στο γραφείο. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα παραγωγικότητά σας είναι να ανοίξετε τα παραθυρόφυλλα ή τα στόρια και να αφήσετε την ηλιακή ακτινοβολία να μπει μέσα.

Ακούστε κλασσική μουσική. Έρευνες έχουν δείξει ότι εννέα στους δέκα εργαζόμενους αποδίδουν καλύτερα όταν ακούνε μουσική και κυρίως κλασσικά κομμάτια. Αντί λοιπόν αν εργάζεστε σιωπηλά, βάλτε τα ακουστικά και ακούστε Μότσαρτ ή Bach.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 Tags: ΔΟΥΛΕΙΑ| ΕΡΓΑΣΙΑ| ΓΥΝΑΙΚΑ| ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ| ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ| ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ| ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ| ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
MORE FOR YOU