Πώς να αγαπήσετε και πάλι τη δουλειά σας

Μήπως νιώθετε παγιδευμένες στην καρέκλα του γραφείου σας;

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017
Maria Del Rio

Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθετε ότι είστε παγιδευμένες στην καρέκλα του γραφείου σας; Με απλά λόγια αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε πλέον να βρείτε τη χαρά στο χώρο εργασίας και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Η εύκολη λύση είναι να κατηγορείτε τη δουλειά σας και τους συναδέλφους σας, ακόμα και αν δεν φέρουν ευθύνη. Αν όμως δεν είστε σε θέση να εγκαταλείψετε την εργασία σας τότε πρέπει να βρείτε τρόπους για να την αγαπήσετε ξανά. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε. 

Αν παλιά αγαπούσατε το χώρο εργασίας σας, τότε ξεθάψτε αυτά τα συναισθήματα και βρείτε τους λόγους που σας πρωτοφέρανε σε αυτή τη δουλειά. Αυτό το ταξίδι προς τα πίσω θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε αν κάτι έχει αλλάξει  και αν μπορείτε να το διορθώσετε. Επιπλέον, βρείτε ένα λόγο που θα σας βοηθήσει να μείνετε. Βάλτε στόχους, όπως να εξελιχθείτε και να μάθετε ακόμα πιο πολλά πράγματα για τον τομέα που δουλεύετε.

Ορίστε όρια. Μερικές φορές όταν δεν βάζετε όρια στο χώρο εργασίας, ενδέχεται να αρχίσετε να δυσανασχετείτε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συζητήσετε με τους συναδέλφους σας αυτά που σας ενοχλούν και να οριοθετήσετε το χώρο σας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να κάνετε πιο ανεκτή τη δουλειά και θα είστε πιο ήρεμες ψυχικά.

Διαβάστε εδώ: Τι συμβολίζει ένα ακατάστατο γραφείο;

Κάντε αυτό που πραγματικά αγαπάτε έστω και σαν χόμπι. Σίγουρα στα λόγια είναι πιο εύκολο από ό,τι στην πράξη. Αν όμως το κάνετε πραγματικότητα τότε θα νιώθετε πιο ευτυχισμένες. Αν για παράδειγμα σας αρέσει να φτιάχνετε κοσμήματα, φτιάξτε μερικά και χαρίστε τα στις φίλες σας, οι οποίες σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

Εν κατακλείδι αν αποφασίσετε να ξυπνάτε το πρωί με χαμόγελο και αισιοδοξία, θα νιώθετε πιο όμορφα καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ αν αποφασίσετε να μισήσετε τη δουλειά σας και να ξυπνάτε μέσα στα νεύρα, ό,τι και να κάνετε δεν θα μπορέσετε να δείτε τη ζωή με θετική ματιά. Tags: ΔΟΥΛΕΙΑ| ΓΥΝΑΙΚΑ| ΓΡΑΦΕΙΟ| ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ| ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ| ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
MORE FOR YOU