Πώς θα αντιμετωπίσετε την αναβλητικότητα στη δουλειά σας

Αργείς μονίμως να τελειώσεις τις δουλειές; Σε έχει κουράσει αυτή η κατάσταση; Αν ναι, κάνε κάτι να την αλλάξεις.

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017
StockSnap

«Ας το αφήσω για αύριο καλύτερα». Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη φράση; Φυσικά κρύβεται η αναβλητικότητα η οποία μπορεί να υπάρχει σε πολλές πτυχές της ζωής μας. Αν όμως εμφανιστεί στη δουλειά τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Η αναβλητικότητα, επίσης δηλώνει χάσμα ανάμεσα στην πρόθεση και στην πράξη. Γι αυτό παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα στην εργασία.

Σκεφτείτε τι πραγματικά φοβάστε και οδηγείστε στο να χρονοτριβείτε. Είναι επειδή φοβάστε την απόρριψη ή την αποτυχία; Μήπως ο πραγματικός λόγος τελικά είναι ότι φοβάστε την επιτυχία; Μόνο εάν έρθετε αντιμέτωποι με τους φόβους σας, θα καταφέρετε να ξεπεράσετε το πρόβλημα. 

Αλλάξτε τη νοοτροπία σας. Μόλις καταλάβετε τι είναι αυτό που σας φοβίζει, μπορείτε να βρείτε τρόπους για να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. 

Διαβάστε εδώ: Τα 5 πιο περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος που έχουν εξαφανιστεί

Σπάστε τον κύκλο. Ο κύκλος ξεκινάει με την αναβολή. Αυτό οδηγεί σε συναισθήματα ενοχής, που με τη σειρά τους οδηγούν στο άγχος για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Τέλος, το άγχος μετατρέπεται σε συναισθήματα αδυναμίας, τα οποία στη συνέχεια επιστρέφουν στο φόβο και στην αναβλητικότητα. Από που πρέπει να αρχίσετε για να σπάστε τον κύκλο; Φυσικά από το πιο προφανές, από το στάδιο της αναβολής.

Εξαλείψτε το άγχος. Ξέρω, αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Γράψτε όλα τα πράγματα που σας προκαλούν άγχος στη δουλειά. Στη συνέχεια, σκεφτείτε σε ποια από αυτά δεν έχετε τον έλεγχο και προσπαθήστε να τα διαχειριστείτε καλύτερα. Στη συνέχεια, σπάστε τα πιο δύσκολα καθήκοντα σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί το άγχος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή.

Η αναβλητικότητα δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί, αλλά μπορεί να γίνει. Το σημαντικότερο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε τη βασική αιτία, τότε μπορείτε να προχωρήσετε μεταβάλλοντας τη νοοτροπία σας, σπάζοντας τον κύκλο και εξαλείφοντας το άγχος που σας δημιουργεί η δουλειά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



Tags: ΔΟΥΛΕΙΑ| ΕΡΓΑΣΙΑ| ΓΥΝΑΙΚΑ| ΦΟΒΟΣ| ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ| ΕΝΟΧΕΣ| ΑΝΑΒΟΛΗ| ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ| ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ




MORE FOR YOU