HOME SWEET HOME

Ιδέες για να κάνετε την τραπεζαρία το πιο όμορφο σημείο του σπιτιού


30 Οκτωβρίου 2015

Στα περισσότερα σπίτια συναντάμε ξύλινες ή μαύρες τραπεζαρίες και σπανίως χρωματιστές ή λευκές τραπεζαρίες. Το λευκό όμως είναι ένα χρώμα που αν συνδυαστεί σωστά μπορεί να καταφέρει να δείχνει εκπληκτικό σε ένα δωμάτιο. Παρόλο που έχουμε συνηθίσει το λευκό σε υπνοδωμάτια, κουζίνες και μπάνια, το συγκεκριμένο χρώμα ταιριάζει πολύ και σε τραπεζαρίες.

Μίνιμαλ Το λευκό είναι μια πολύ μίνιμαλ απόχρωση αλλά καταφέρνει να γεμίζει έναν χώρο και να του προσθέτει πολυτέλεια. Ένα λευκό τραπέζι με λευκές καρέκλες μπορεί να διακοσμηθεί πολύ εύκολα με οποιαδήποτε άλλη απόχρωση. Μπορείτε να επιλέξετε total white look για την τραπεζαρία σας ή να διακοσμήσετε με ένα neon βάζο ή κερί.

thehomeissue_trapezaria03

Συνδυασμός λευκού με ξύλο Αν σας αρέσει το ξύλο σαν υλικό τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα κλασικό ξύλινο τραπέζι και να το ενισχύσετε με λευκές καρέκλες με ξύλινα πόδια. Αυτό το στιλ διακόσμησης ταιριάζει σε ρούστικ χώρους. Αν επιλέξετε άσπρες καρέκλες με μεταλλικά πόδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το στιλ και στην industrial διακόσμηση.

thehomeissue_trapezaria06

Ασπρόμαυρη τραπεζαρία Το λευκό είναι ένα χρώμα που ταιριάζει πάρα πολύ με μαύρο. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα στην τραπεζαρία σας ενώνοντας αυτές τις δύο αποχρώσεις. Επιλέξτε ένα μαύρο τραπέζι με άσπρα πόδια και καρέκλες σε άσπρο και μαύρο εναλλάξ.

thehomeissue_trapezaria01

Ανοιχτόχρωμο ξύλο Το τραπέζι της παρακάτω φωτογραφίας είναι από πολύ ανοιχτόχρωμο ξύλο που έχει υποστεί επεξεργασία για να έχει λευκά «νερά». Οι καρέκλες είναι φτιαγμένες από το ίδιο ξύλο από μπροστά και από πίσω είναι βαμμένες άσπρες για να ταιριάζουν ακόμα περισσότερο στο υπόλοιπο δωμάτιο που είναι κυρίως λευκό. Το συγκεκριμένο τραπέζι έχει διακοσμηθεί με άσπρα λουλούδια αλλά θα ταίριαζε επίσης και ένα βάζο με πολύχρωμα λουλούδια για να αποκτήσει ο χώρος περισσότερη ζωντάνια.

thehomeissue_trapezaria05

Μοντέρνα διακόσμηση Αν είστε φαν της μοντέρνας διακόσμησης τότε αυτή η τραπεζαρία είναι κατάλληλη για εσάς. Το τραπέζι έχει ιδιαίτερο σχήμα και λευκά πόδια και συνδυάζεται απλές με λευκές καρέκλες. Η διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου είναι επίσης σε ανοιχτούς τόνους.

thehomeissue_trapezaria02

Ταπετσαρία Το λευκό είναι ένα χρώμα που συνδυάζεται πανεύκολα με άλλες αποχρώσεις. Επιλέγοντας το λευκό για την τραπεζαρία σας θα μπορείτε να «παίξετε» πιο εύκολα με την υπόλοιπη διακόσμηση. Στη φωτογραφία παρακάτω έχει τοποθετηθεί μια ταπετσαρία σε απαλούς τόνους με όμορφα σχέδια και δύο πίνακες με άσπρα κάδρα.

thehomeissue_trapezaria04

Το λευκό είναι ένα χρώμα που παρόλο που δεν συνηθίζεται πολύ σε τραπεζαρίες αποτελεί εξαιρετική επιλογή και βοηθάει πάρα πολύ στη διακόσμηση των γύρω χώρων καθώς είναι ένα ουδέτερο χρώμα που ταιριάζει με πολλές αποχρώσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.