HOME SWEET HOME

5 tips για να κάνετε οικονομία στο σπίτι


4 Απριλίου 2016

Fairy.jpg

Σίγουρα η οικονομία είναι ένα κομμάτι που αργά η γρήγορα όλες αντιμετωπίζουμε. Χρειάζεται πιστεύεται ταλέντο να το καταφέρετε; Δεν είμαι σίγουρη πια. Και το λέω αυτό γιατί έτσι πίστευα κι εγώ μέχρι που συνειδητοποίησα, με τη βοήθεια της σοφής και έμπειρης μαμάς μου, ότι είναι εύκολο να κάνεις οικονομία στο σπίτι και μάλιστα χωρίς να κάνεις έκπτωση στην ποιότητα του αποτελέσματος.

Τι έμαθα λοιπόν για την οικονομία; Είναι εύκολο να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα και μάλιστα χωρίς να το καταλάβεις με τους εξής τρόπους:

  1. Αντικαθιστάτε στο σπίτι όλες τις λάμπες με LED. Μπορεί να είναι ελάχιστα πιο ακριβές στην αγορά αλλά κερδίζουν στις ώρες ζωής σε σχέση με τις κλασσικές.
  2. Αποθηκεύετε στα ντουλάπια και στο ψυγεία τρόφιμα που μπορούν να φανούν χρήσιμα ανά πάσα στιγμή και δεν χαλάνε εύκολα. Έτσι, θα έχεις πάντα τα βασικά υλικά για να φτιάξεις κάτι γρήγορο και θα αποφύγεις το delivery, τουλάχιστον σε μεγάλη συχνότητα.
  3. Αλλάζετε όποτε μπορείτε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές με καινούριες. Οι παλιές καταναλώνουν πολύ περισσότερο ρεύμα, ενώ οι καινούριες είναι πιο γρήγορες και αποτελεσματικές. Σίγουρα θα κάνουν απόσβεση των χρημάτων που διαθέσατε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, συνυπολογίζοντας πάντα και την κατανάλωση του ρεύματος.
  4. Αγοράζετε καθαριστικά από το super market όχι μόνο με βάση την τιμή, αλλά και με την διάρκεια και την αποτελεσματικότητά τους. Τρανό παράδειγμα είναι το Fairy το οποία έχει ασύγκριτα αποτελέσματα με αντίστοιχα της κατηγορίας του. Το Fairy καθαρίζει τα πιάτα καλά, χωρίς να χρειάζεται να αδειάσεις στο σφουγγάρι το μισό μπουκάλι! Επομένως, διαρκεί περισσότερο και είναι αποτελεσματικότερο.
  5. Καθημερινά σημειώνετε τι χρειάζεστε από το super market. Στο τέλος της εβδομάδας έχετε συγκεντρώσει σε μία λίστα με όλα τα απαραίτητα κι έτσι θα αποφύγετε τις άσκοπες σπατάλες.
IMG_5784

*Κάτι ακόμα που κάνω εγώ είναι να έχω στην κουζίνα γλαστράκια με μυρωδικά. Μπορεί να μην είναι μεγάλη η συνεισφορά τους στην οικονομία, αλλά σίγουρα όταν τα χρειάζεσαι δεν τα έχεις όλα και φυσικά δεν μπορείς να αγοράσεις μικρή ποσότητα.