HOME SWEET HOME

Γιατί η κουζίνα είναι ο σημαντικότερος χώρος του σπιτιού μας


Χριστίνα Γουδρούπη

12 Σεπτεμβρίου 2014

8.png

Μπορεί να αιτιολογηθεί με δεκάδες λογικούς τρόπους, όμως στην πραγματικότητα, το γνωρίζουμε όλοι ενστικτωδώς: H κουζίνα είναι ένας από τους πολύ ξεχωριστούς χώρους σε κάθε σπίτι.

Δεν υπάρχουν μέρες στις οποίες δε θα βρούμε λόγο να μπούμε στην κουζίνα μας. Όχι ότι χρειαζόμαστε και κάποια πολύ σοβαρή αφορμή. Τις κουζίνες μας τις αγαπάμε. Μέσα σε αυτές τρώμε, καθόμαστε, ηρεμούμε, παιρνουμε χρόνο για τον εαυτό μας, δημιουργούμε. Για μερικούς από εμάς, η κουζίνα είναι κανονικά ο χώρος της ψυχοθεραπείας μας.

Ίσως παίζει ρόλο το ότι η μέρα μας ξεκινάει από εκεί. Στην κουζίνα θα ετοιμάσουμε τον καφέ μας και θα φάμε το πρωινό μας. Μια κουζίνα καθαρή και τακτοποιημένη είναι από αυτά τα πράγματα που μπορούν αυτομάτως να μας φτιάξουν την ημέρα και να μας εμπνεύσουν ηρεμία και σιγουριά.

Εκτός από το οτι εκεί μαγειρεύουμε και τρώμε, πολλές φορές η κουζίνα μας γίνεται ο χώρος στον οποίο καθόμαστε, μιλάμε και περνάμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Υπάρχει κάτι πολύ ζεστό και οικείο στις συζητήσεις που γίνονται εκεί. Μπορεί στο σαλόνι να περνάμε όμορφα με τις μεγάλες παρέες μας, όμως η μεγάλη αλήθεια είναι ότι τα μυστικά λέγονται συνήθως στις κουζίνες.

Ειδικά για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, είναι πολύ σημαντική μια κουζίνα που μπορεί να γίνει το κέντρο της καθημερινής δραστηριότητας. Μέσα σε αυτήν, τα παιδιά μας μαθαίνουν να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν αλλά και να επικοινωνούν. Μαθαίνουν να παίζουν, να βοηθάνε και να αυτονομούνται παραλλήλως. Μπορεί να παίζουν με τις ζύμες ή να "κλέβουν" από το φαγητό που μαγειρεύεται, πάντως είναι ο πρώτος χώρος στον οποίο μαθαίνουν να λειτουργούν ουσιαστικότερα ως μέλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Cambridge, το συχνό μαγείρεμα στο σπίτι προσφέρει μακροζωία. Και αυτό δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Η κουζίνα είναι ο χώρος στον οποίο συμβαίνει η μαγεία.

Το να έχουμε μια όμορφη κουζίνα, δείχνει -και πραγματικά σημαίνει- ότι επενδύουμε στην υγεία και τη χαρά της οικογένειάς μας. Κι επειδή εμείς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έτσι την ευκαιρία, ψάξαμε και βρήκαμε τρόπους για να ανανεώσουμε τις δικές μας. Έτσι καταλήξαμε στις κουζίνες της Porcelana, οι οποίες -αν και χαρακτηρίζονται γενικώς από υψηλή ποιότητα και ιδιαίτερο design- μας έκλεψαν την καρδιά με την ομορφιά και τη λειτουργικότητά τους. Εάν θέλετε κι εσείς να ανανεώσετε την κουζίνα σας ώστε να γίνει το κέντρο του σπιτιού, μπορείτε να δείτε περισσότερες κουζίνες και συλλογές στo site Porcelana: www.porcelana.gr