HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πώς θα "αναστήσετε" τα μαραμένα σας λουλούδια μετά τις διακοπές


Αναστασία Τσαγκάρη

19 Αυγούστου 2018

blog6_1.jpg

Πάντα μετά τις διακοπές επικρατεί το χάος. Οι βαλίτσες, η κίνηση της επιστροφής, το άδειο ψυγείο, οι στοίβες τα άπλυτα και οι στοίβες τα χαρτιά στο γραφείο. Και μέσα σε αυτό τον πανικό σκάει και το μπαλκόνι τίγκα στη σκόνη και με τα περισσότερα φυτά σε άθλια κατάσταση. Λύσεις για τα οικιακά δεν έχω, έχω όμως λύσεις για τα φυτά.

  • Όποιες γλάστρες έχουν μουλιάσει από το αυτόματο πότισμα, τις αφήνετε να στεγνώσουν ΕΝΤΕΛΩΣ. Αν τα φύλλα έχουν κιτρινίσει θα σας πρότεινα μια προληπτική εφαρμογή μυκητοκτόνου που θα βρείτε σε γεωπονικά κέντρα ή φυτώρια.
  • Τώρα αν κάποια από τα αγαπημένα σας φυτά δείχνουν ξεραμένα, υπάρχουν οι εξής επιλογές:

Ότι είναι εμφανέστατα αφυδατωμένο ψεκάστε φύλλα του και ποτίστε ελαφρά. Την επομένη ή μετά από τρείς τέσσερις ώρες κάντε ένα βαθύ πότισμα. Μην τα ποτίσετε υπερβολικά με τη μια γιατί η ζημιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το όφελος.

Ότι μοιάζει να έχει ξεραθεί εντελώς το κλαδεύετε και ποτίζετε ελαφριά τις επόμενες μέρες. Το μεταφέρετε σε σκιερό σημείο στο χώρο σας προσθέτοντας παράλληλα λίγο φρέσκο χώμα στην επιφάνεια της γλάστρας.

  • Τέλος αν έχετε φυτά που έμειναν απότιστα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, τα ποτίζετε σταδιακά για να μην δημιουργηθούν ρωγμές στα φύλλα. Ειδικά φυτά που κρατούν αρκετό νερό στους ιστούς τους όπως ορχιδέες και παχύφυτα.

Με λίγη υπομονή και οργάνωση θα επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητά μας. Το καλοκαίρι πάντως είναι ακόμη εδώ.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα