HOME SWEET HOME HOME TIPS

10 τρόποι για να δροσιστείτε στο σπίτι χωρίς κλιματιστικό


20 Ιουλίου 2018

thehomeissue_coolhome01-1024x585.gif

Είναι γεγονός πως όσο οι μέρες περνούν η θερμοκρασία όλο και θα ανεβαίνει. Η αναζήτηση δροσιάς στο σπίτι είναι μια συνεχής διαδικασία… επιβίωσης. Η εύκολη λύση είναι να ανάψετε το κλιματιστικό σε βάρος της τσέπης σας φυσικά! Εμείς σας έχουμε, όμως, 10 τρόπους για να δροσιστείτε χωρίς να βάλετε σε λειτουργία το κλιματιστικό.

Κρατήστε τα παντζούρια σας κλειστά Όσο απλή κι αν σας φαίνεται αυτή η συμβουλή το 30% της θερμότητας μέσα στο σπίτι προέρχεται από τα παράθυρα. Κρατώντας τα παντζούρια σας κλειστά θα καταφέρετε να μειώσετε το λογαριασμό του ρεύματος έως και 7% ενώ ταυτόχρονα θα κρατήσετε τη θερμοκρασία του χώρου στους 20 ͦC.  Η φωτοσκίαση είναι ένα πολύ απλό και έξυπνο αντίστοιχα κόλπο για να παραμείνει το σπίτι σας δροσερό.  Αντιστρέψτε το παράδειγμα με αυτό ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται παρκαρισμένο στον ήλιο με ένα άλλο που βρίσκεται στη σκιά, κάτω από τις ίδιες θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Kλείνοντας τα παντζούρια ουσιαστικά προστατεύετε το σπίτι σας από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Kλείνοντας τα παντζούρια ουσιαστικά προστατεύετε το σπίτι σας από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Εκμεταλλευτείτε τις πόρτες. Αφήνοντας τις πόρτες των δωματίων ανοιχτές αυτόματα θα επιτρέπετε στον αέρα να κυκλοφορεί από δωμάτιο σε δωμάτιο. Καλό θα είναι να το κάνετε τις βραδινές ώρες που η θερμοκρασία μειώνεται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, από την άλλη, καλό θα ήταν να απομονώνεται τα δωμάτια που θερμαίνονται περισσότερο λόγω της θέσης του ήλιου κλείνοντας τις πόρτες και χρησιμοποιώντας μόνωση αεροστόπ (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού) .

Ανοίξτε τις πόρτες και αφήστε τον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Ανοίξτε τις πόρτες και αφήστε τον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Αντικαταστήστε το κλιματιστικό με ανεμιστήρα. Υπάρχουν άνθρωποι που παραπονιούνται συνεχώς για έντονους πονοκεφάλους που τους προκαλεί το κλιματιστικό. Αν είστε ένας από αυτούς τότε θα λατρέψετε αυτό το DIY.  Γεμίστε ένα μπολ με παγάκια και τοποθετήστε το πάνω σε μία επιφάνεια μπροστά από έναν ανεμιστήρα. Καθήμενοι απέναντι από τον ανεμιστήρα, όταν αυτός θα δουλεύει στην ένταση που επιθυμείτε, θα νιώθετε πως η θάλασσα είναι μπροστά από το καθιστικό σας. Ρυθμίστε τον ανεμιστήρα σας αριστερόστροφα εάν αυτός είναι διπλής λειτουργίας.

Η δροσιά της παραλίας στα πόδια σας.

Η δροσιά της παραλίας στα πόδια σας.

Και ο ύπνος θέλει την προετοιμασία του Για να μη λιώνετε κυριολεκτικά στον ύπνο σας καλό θα είναι να φροντίσετε να χρησιμοποιείτε τα σωστά υφάσματα. Η κάθε εποχή έχει τα δικά της και το καλοκαίρι το βαμβάκι του! Χρησιμοποιείστε σεντόνια και μαξιλαροθήκες από βαμβάκι που θα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα