Ένα πολύχρωμο σπίτι στο Παρίσι

Πώς μπορείτε να δώσετε στο σπίτι σας χιούμορ και pop στοιχεία.

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Η πολύχρωμη αυτή κατοικία στο Παρίσι, ανήκει στην Anne Hubert, ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια του γαλλικού brand La Cerise sur le Gateau. Το σπίτι περιλαμβάνει μία δόση από κλασσικό γαλλικό νοικοκυριό με ένα μοντέρνο twist. Συγχρόνως, η διακόσμηση έχει χιουμοριστικά αλλά και εκκεντρικά στοιχεία. Τα χρώματα είναι έντονα και βρίσκονται μπροστά από κατάλευκο φόντο, πράγμα που κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερο και το ταβάνι ψηλότερο.

Εντύπωση κάνει το ξύλινο πάτωμα, το οποίο είναι βαμμένο σε μία ανοιχτή απόχρωση του μπλε και δημιουργεί αντίθεση με τον λευκό τοίχο και καναπέ. Συγχρόνως, τα μεγάλα γράμματα στον τοίχο αντί για κάδρα, δίνουν μία ευχάριστη και ξεχωριστή νότα στη διακόσμηση.

Τα έπιπλα είναι μία μίξη κλασσικού και μοντέρνου, ενώ τα χρώματα κυμαίνονται σε παλ αποχρώσεις.

Σε άλλα σημεία του σπιτιού, οι παλ αποχρώσεις μπλέκονται με έντονες και δημιουργούν μία πολύχρωμη, pop art μίξη. Συνεχίζει να υπάρχει η αντίθεση με το λευκό, ενώ τα περίεργα διακοσμητικά κάνουν τον χώρο να ξεχωρίσει.

Μία ιδιαίτερη προσθήκη είναι αυτή η κρεμάστρα για ρούχα, η οποία είναι φτιαγμένη από λεπτό μπαμπού.

Το παιδικό δωμάτιο είναι συγχρόνως μίνιμαλ και χρωματιστό. Τα έπιπλα είναι μεν λίγα, αλλά οι αντιθέσεις των χρωμάτων γεμίζουν τον χώρο.


ALSO IN THIS ISSUE