Ωδή στο Scandi style

Τα κορίτσια από τον Βορρά επαναπροσδιορίζουν το στιλ

Μαρία Μεϊντάνη
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΝΤΑΝΗ Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Μπορεί στο άκουσμα της φράσης "Μητρόπολη της μόδας" να μας έρχονται στο μυαλό πόλεις όπως Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο και Νέα Υόρκη, η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχει ακόμη μια δύναμη στον fashion συναγωνισμό, που έρχεται από βόρεια. Ο λόγος για την κατηγορία των bloggers από τη Σκανδιναβία, οι οποίες αν και παλιότερα μπορεί να περνούσαν πιο αδιάφορες, πλέον θεωρούνται μεγάλη δύναμη στο κομμάτι της μόδας.

Κορίτσια περίπου στην ηλικία των 25, με followers που μπορεί να ξεπερνούν το 1.000.000 και στιλ που εντυπωσιάζει χωρίς να είναι υπερβολικό, τα κορίτσια από τον παγωμένο Βορρά έχουν μάθει να τηρούν την ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο, εντυπωσιάζοντας με την απλότητά τους.

Προσθέτουν statement κομμάτια σε ένα πιο απλό και basic ντύσιμο. Το τζιν με το T-shirt παίρνουν αμέσως άλλο χαρακτήρα εάν φορέσεις από πάνω μία (faux) γούνα που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα.

Λατρεύουν την ουδέτερη χρωματική παλέτα. Ακόμη και στο πιο επίσημο event να πρέπει να πάνε, γνωρίζουν καλά ότι οι ψυχρές αποχρώσεις όπως το μαύρο, το λευκό και το μπεζ, είναι πάντα το κλειδί για να δείχνουν chic και πολύ περιποιημένες.

Βρίσκουν τρόπο να φοράνε πάντα και παντού το τζιν τους. Απλώς του αλλάζουν στιλ΄, ανάλογα με την περίσταση - ένα βελούδινο σακάκι μπορεί να το κάνειο να φαίνεται πιο βραδινό χωρίς μεγάλο κόπο.

Είναι υπέρμαχες του "less is more".  Κάτι που είναι απόρροια του πιο λιτού και λειτουργικού τρόπου ζωής στη Σκανδιναβία, ο οποίος όμως επηρεάζει και το στιλ των γυναικών εκεί.


ALSO IN THIS ISSUE