The Summer House

Ένα καλοκαιρινό σπίτι μας δίνει έξυπνες ιδέες

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Αυτή η καλοκαιρινή εξοχική κατοικία διαφέρει από τα συνηθισμένα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια παλιά αγροτική αποθήκη, το χώρο δηλαδή που φυλούσαν κάποτε τα ζώα και τη σοδειά, που μετατράπηκε με ελάχιστες παρεμβάσεις, σε έναν άνετο χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει μια μεγάλη οικογένεια και τους φίλους τους. Το εξοχικό βρίσκεται στα νότια του Dordogne, στην περιοχή Lot-et-Garonne, της νοτιοδυτικής Γαλλίας και περιλαμβάνει μοντέρνο, industrial design με έντονο το παραδοσιακό στοιχείο, ενώ παρέχει άνεση και ευρυχωρία.

Μεταξύ των 140 τετραγωνικών μέτρων, δεν χάνεται το στοιχείο της φύσης, παρ’ ότι η κατοικία προσφέρει όλα τα σύγχρονα κομφόρ. Όσον αφορά τη διακόσμηση, κυριαρχεί η δημιουργικότητα και οι έξυπνες κατασκευές –κυρίως όσον αφορά τους χώρους του ύπνου. Ο παλιός αυτός αχυρώνας, είναι ουσιαστικά ένας ενιαίος χώρος που χωρίστηκε σε επίπεδα και ενώνεται μέσω μίας σιδερένιας σκάλας, δημιουργώντας έτσι επιπλέον δωμάτια.  

Η κατοικία περιτριγυρίζεται από αμπελώνες  και λιβάδια από ηλιοτρόπια, ενώ περιλαμβάνει και εξωτερική πισίνα και ιδιωτική ταράτσα.

Τα στοιχεία που κυριαρχούν είναι το ξύλο και η πέτρα, ενώ το μέταλλο βρίσκεται σε καρέκλες, σε λεπτομέρειες στο coffee table και φωτιστικά. Ντουλάπια και πόρτες αποτελούνται από παραδοσιακό design και ξύλο, με μία σχετική μεσαιωνική αίσθηση.

Η μεγάλη τζαμαρία ενώνει τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο και περιλαμβάνει μπαρ σε συνδυασμό με πολλά τραπέζια, έτσι ώστε να προσφέρεται για φιλικές μαζώξεις, μέσα στη φύση.

Η διακόσμηση είναι minimal και η διανομή του χώρου ιδιαίτερα εξυπηρετική. Μία μικρή σκάλα ενώνει το σαλόνι με το υπνοδωμάτιο, το οποίο βρίσκεται στο ακριβώς από πάνω επίπεδο και μπορεί να «κλείσει» με κουρτίνες.

Τα βασικά χρώματα είναι το καφέ, το λευκό και το μαύρο με κάποιες γαλάζιες λεπτομέρειες.

Τα παιδικά δωμάτια, έχουν έντονο το στοιχείο της κουκέτας και αποτελούνται από μικρά, ζεστά κρεβάτια που κλείνουν με κουρτίνα και περιλαμβάνουν εσωτερικό φως. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα για περισσότερα κρεβάτια χωρίς να κλείνει ο χώρος -και είναι πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά.

Χώροι ύπνου υπάρχουν επίσης και σε μορφή «σοφίτας», οι οποίοι χρησιμοποιούν τον χώρο της τριγωνικής σκεπής ως κρεβάτι, σαν μικρή «φωλιά» και είναι προσβάσιμοι με μία μικρή σκάλα. Το έξυπνο αυτό design, εξοικονομεί ακόμα περισσότερο χώρο με την τοποθέτηση ντουλαπιών, κάτω ακριβώς από τα κρεβάτια.

Ο χώρος του μπάνιου χαρακτηρίζεται από τον ίδιο industrial μινιμαλισμό, με την πέτρα και το ξύλο να είναι ξανά πρωταγωνιστές. Η οβάλ μπανιέρα είναι το στοιχείο που δίνει την απαραίτητη δόση μοντερνισμού, ενώ η ξύλινη σκάλα μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο ως όμορφο διακοσμητικό αλλά και ως αποθηκευτικός χώρος.

Η κατοικία ανήκει στο συγκρότημα οικιών Brassiviere Barn Chic

 






ALSO IN THIS ISSUE