CELEBRITIES MEN’S POINT

Movember: Το κίνημα που επιβάλλει στους άνδρες να αφήνουν μουστάκι κάθε Νοέμβριο


11 Νοεμβρίου 2020

Movember: Το κίνημα που επιβάλλει στους άνδρες να αφήνουν μουστάκι κάθε Νοέμβριο

Ο Νοέμβριος απαιτεί από τον ανδρικό πληθυσμό να αφήσει μουστάκι και ο λόγος είναι προφανής.Ο λόγος φυσικά, για το "Movember", που ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Η λέξη προέρχεται από τον συνδυασμό του «Mo», σύντμηση από το «μουστάκι» / moustache, και Νοεμβρίου/ November. 

Εκτός από ένα ετήσιο check -up, το Movember Foundation ενθαρρύνει τους άνδρες να ψάξουν να μάθουν το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ακολουθούν κάποια εντυπωσιακά στοιχεία, που αγνοούσαμε μέχρι σήμερα για το μουστάκι ενός άνδρα καθώς τα γένια είναι εκείνα που κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καρδιά μιας γυναίκας. 

1. Ο Ρήγας Κούπα στην τράπουλα απεικονίζεται αρκετά περίεργα, κι αν ανήκετε στην κατηγορία των παρατηρητικών, θα έχετε δει πως πρόκειται για τον μόνο βασιλιά που δεν έχει μουστάκι και επιπλέον, φαίνεται να έχει βάλει το σπαθί στο κεφάλι του!

2. Στην πόλη Eureka της Νεβάδα, οι άνδρες με μουστάκι θεωρείται παράνομο, να φιλούν μια γυναίκα.

3. Κατά τη βικτωριανή εποχή, οι ευγενείς έτρωγαν τα γεύματά τους, όπως τη σούπα, με ειδικό κουτάλι για το μουστάκι, το οποίο ήταν γνωστό ως "mustache spoon" και θεωρείται ότι το προστάτευε. 

4. Το πρώτο καταγεγραμμένο έργο τέχνης, που απεικονίζει μουστάκι, χρονολογείται πίσω στο 300 π.Χ.. Το έργο δείχνει έναν ιππέα από το Ιράν με μαύρο και λεπτό μουστάκι. 

5. Ο Μέγας Αλέξανδρος θεωρείται ότι ανάγκαζε όλους τους στρατιώτες να ξυρίζουν το μουστάκι τους πριν από κάθε κρίσιμη μάχη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Movember Foundation είναι μία παγκόσμια αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία, μάλιστα, το 2012, μπήκε στη λίστα του Global Journal, ως μία από τις 100 κορυφαίες ΜΚΟ του κόσμου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.