ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Γιατί το αντηλιακό είναι όσο απαραίτητο είναι και το μαγιό σου το καλοκαίρι;


JTeam

6 Ιουλίου 2023

Γιατί το αντηλιακό είναι όσο απαραίτητο είναι και το μαγιό σου το καλοκαίρι;
Τι πρέπει να προσέξεις στην αγορά του αντηλιακού σου;

Για εμάς που ζούμε στην Ελλάδα, μια χώρα με 340 ημέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια, έχουμε τον ήλιο σύμμαχο, μας φτιάχνει τη διάθεση, μας γεμίζει χαρά και ενέργεια! Πίσω όμως από την ηλιόλουστη μαγεία, κρύβεται μια άκρως ανησυχητική πραγματικότητα: Έχει αποδειχθεί ότι η εκτεταμένη παραμονή στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα μας. Παγκοσμίως, οι δερματολόγοι συνιστούν να εντάξουμε το αντηλιακό στη καθημερινή ρουτίνα μας ακόμα και όταν δεν πηγαίνουμε στη παραλία, όπως ακριβώς κάνουμε με την κρέμα ημέρας μας ή το μακιγιάζ μας. Και τα οφέλη του αντηλιακού είναι πολλά:

  1. Προλαμβάνει το ηλιακό έγκαυμα
  2. Αποτρέπει τη πρόωρη -και ταχύτατη- γήρανση από τον ήλιο
  3. Προστατεύει από τα σημάδια και τις πανάδες
  4. Προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος
  5. Κρατάει σε ισορροπία την υγεία του δέρματος (κολλαγόνο, ελαστίνη, κερατίνη)

Tι να προσέξω πριν αγοράσω το αντηλιακό μου;

Το αντηλιακό σου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον SPF 30 αλλά και να είναι επιστημονικά ελεγμένο. Εμείς προτείνουμε να επιλέγεις αντηλιακά με αποκλειστικά φυσικά φίλτρα προστασίας όπως ο Ψευδάργυρος και όχι το Οξείδιο του Τιτανίου, το οποίο έχει απαγορευτεί ήδη στην Αμερική αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Το αντηλιακό σου θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό αλλά και ασφαλές! Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να έχει αντοχή στο νερό (water resistance). Δεν θα ήθελες σε κάθε βουτιά σου να ‘’χάνεται’’ το αντηλιακό σου. Το αντηλιακό που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι Ocean Protect, δηλαδή να μην περιέχει συστατικά που μολύνουν το νερό και τους θαλάσσιους οργανισμούς.

Όσο αφορά την ποιότητα, προσπάθησε να επιλέγεις προϊόντα πλούσια σε βιολογικά συστατικά, καθώς κρατούν στο μέγιστο τις ιδιότητές τους και είναι πολύ αποτελεσματικά και φιλικότερα για το δέρμα…. Προσοχή όμως να είναι Πιστοποιημένα Βιολογικά, μόνο έτσι διασφαλίζεται ότι δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά και επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως αμμωνία, parabens, σιλικόνη, μόλυβδο! Τέλος, εννοείται ότι εκτός από τη σύσταση μας ενδιαφέρει και η υφή, δηλαδή να μην αφήνει λευκά σημάδια στο δέρμα και στα ρούχα (έχεις χαλάσει και εσύ πολλά ρούχα σου όπως και εμείς) αλλά και να απορροφάται χωρίς να είναι ‘’βαρύ’’, ειδικά τώρα το καλοκαίρι!

Jenny.Gr

Θα ρωτήσεις… και που θα τα βρω όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα προϊόν;

Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με το τι ζητάμε σε ένα αντηλιακό και αφού δοκιμάσαμε πολλά προϊόντα στην αγορά, βρήκαμε αυτό το προϊόν που τελικά τα έχει όλα!

Σου έχουμε ξαναμιλήσει για την ελληνική εταιρεία LABBOK, είναι άλλωστε και μια εταιρεία που έχει βραβευτεί στο Λονδίνο το 2019 και για την ξεχωριστή συσκευασία της αλλά και στη κατηγορία ‘’Καλύτερα φυσικά συστατικά΄΄. Το αντηλιακό προσώπου της σειράς είναι άλλη μια ανακάλυψη που σίγουρα μας ενθουσίασε. Έχει SPF30 και είναι βασισμένο αποκλειστικά σε πιστοποιημένες βιολογικές πρώτες ύλες, έχει από τα υψηλότερα ποσοστά βιολογικού περιεχομένου στην αγορά, και σχεδιάστηκε με μόνο το φυσικό φίλτρο του ψευδαργύρου, που είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία μας. Περιέχει και τα φανταστικά SPF BOOSTERS, την φράουλα και το ginkgo biloba.

Jenny.Gr

Είναι ελεγμένο για την υψηλή αποτελεσματικότητα του και την αντοχή του σε μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες ελέγχου ασφάλειας αντηλιακών στην Ιταλία. Αυτό σημαίνει ότι μας προστατεύει και δε διαλύεται στις βουτιές μας! Εμείς ενθουσιαστήκαμε όταν είδαμε ότι απορροφάται πραγματικά γρήγορα, έχει καλοκαιρινό άρωμα μήλου που μας έφτιαξε τη διάθεση και δεν αφήνει λευκά σημάδια ούτε στο πρόσωπο αλλά ούτε και στα ρούχα. Είναι gluten free και κατάλληλο για την εγκυμοσύνη. Όπως και όλη η LABBOK έτσι και το αντηλιακό τους είναι 100% Vegan και Leaping Bunny Cruelty Free. Τέλος, η LABBOK είναι μια zero waste εταιρεία και πρωτοπόρος στην προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, έτσι και το αντηλιακό της είναι Ocean Protect, δεν μολύνει τη θάλασσα και η συσκευασία της είναι ανακυκλώσιμη.

Δοκίμασέ το το φετινό καλοκαίρι, έχει όλα όσα ζητάμε και δε θα αλλάξεις αντηλιακό ποτέ ξανά!

ΤΙP: Χρησιμοποίησε το Energy Booster Mist της LABBOK για να ενυδατώνεις το δέρμα σου και να ανανεώνεσαι το καλοκαίρι στις υψηλές θερμοκρασίες κάτω από τον ήλιο!

Γνώριζες ότι η σωστή χρήση του αντηλιακού είναι όμως εξίσου σημαντική;

To αντηλιακό πρέπει να το εφαρμόζουμε τουλάχιστον 30’ πριν βγούμε από το σπίτι και να το ανανεώνουμε ανά 2-3 ώρες. Δεν αρκεί μια μοναδική εφαρμογή! Επίσης, συνιστούμε την αποφυγή αντηλιακών σε spray γιατί υπάρχει κίνδυνος κατά τη χρήση να εισπνεύσεις όλα τα χημικά φίλτρα που έχουν πολλά αντηλιακά της αγοράς.

Καλό και Ασφαλές Καλοκαίρι! Εσύ ποιό αντηλιακό θα φορέσεις φέτος;

Jenny.Gr

Γνώρισε τη LABBOK εδώ: www.labbok.gr

Bρες το αντηλιακό εδώ: https://shorturl.at/fklBZ

Facebook: https://www.facebook.com/labbok.gr/about

Instagram: https://www.instagram.com/labbok_gr/

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.