Τα super συστατικά καλλυντικών – Ρετινόλη

Μάθετε τα πάντα για τις ιδιότητές της.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013
Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Τα τελευταία χρόνια όλες σχεδόν οι γυναίκες είναι πολύ καλά ενημερωμένες για τα καλλυντικά, την χρήση τους καθώς και για τα συστατικά που είναι απαραίτητα για κάθε τύπο και δυσλειτουργία του δέρματος.

Καλό θα ήταν να δώσετε προσοχή σας στα super συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του δέρματος και να μάθετε μερικές από τις ιδιότητές τους. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για την Ρετινόλη.

Η ρετινόλη:

• Είναι η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, στα καλλυντικά εμφανίζεται με την μορφή των ρετινοειδών (retinoids).

• Έχει ισχυρή απολεπιστική δράση, ενθαρρύνει το δέρμα να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στην επιφάνεια τα νεαρά. Το δέρμα έτσι διατηρείται λείο, απαλό και καθαρό.

• Η απολεπιστική της δράση βελτιώνει την όψη του κατεστραμμένου από τον ήλιο δέρμα που παρουσιάζει δυσχρωμίες, με αποτέλεσμα να έχει ομοιόμορφο χρώμα.

• Έχει την ιδιότητα να αυξάνει την παραγωγή του υαλουρονικού οξέως και του κολλαγόνου με αποτέλεσμα την διατήρηση της φυσικής δομής, της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος καθώς και την πρόληψη εμφάνισης ρυτίδων.

• Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα να βελτιώνει την άμυνα του δέρματος απέναντι σε διάφορους παράγοντες που προκαλούν την πρόωρη γήρανση του.

• Κάποια είδη ρετινοειδών χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της ακμής.

• Οι ήπιες μορφές της ρετινόλης χρησιμοποιούνται σε όλα τα καλλυντικά προϊόντα που προορίζονται για ώριμα δέρματα ενώ οι πιο ισχυρές μορφές της εφαρμόζονται τοπικά και με συνταγή δερματολόγου.

• Μειώνει την όψη των μαύρων κύκλων αυξάνοντας το πάχος του δέρματος κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία να μην είναι τόσο εμφανή.

• Στα καλλυντικά προϊόντα συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια και φυτικά εκχυλίσματα, όπου όλα τα συστατικά συνεργάζονται μεταξύ τους και ενισχύουν το ένα την δράση του άλλου.

• Επειδή είναι φωτοευαίσθητο συστατικό πρέπει να συνδυάζεται με αντηλιακό.

Μετά από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο που η ρετινόλη αποτελεί ένα μικρό θαύμα στον κόσμο των καλλυντικών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.



Tags: ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ| ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ| ΚΡΕΜΑ| ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ| ΡΕΤΙΝΟΛΗ




MORE FOR YOU