ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Γιατί έχετε απώλεια τριχών στα φρύδια;


20 Ιουλίου 2018

photo-1494869042583-f6c911f04b4c.jpg

Ακούγοντας τη λέξη τριχόπτωση, οι περισσότεροι άνθρωποι συνειρμικά, σκέφτονται την απώλεια των μαλλιών τους και, όχι την πιθανότητα απώλειας των τριχών των φρυδιών τους, που αποτελεί επίσης ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα! Η αλωπεκία στα φρύδια για παράδειγμα ως ένα αυτο-άνοσο νόσημα, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση, με πολλές ψυχο - σωματικές προεκτάσεις.

Οι αιτίες απώλειας των τριχών

Οι τρίχες στα φρύδια σας, είναι ακριβώς όπως οι τρίχες οπουδήποτε αλλού στο σώμα σας, που σημαίνει ότι επηρεάζονται ακριβώς από τα ίδια πράγματα. Εάν εξετάσετε τους παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αραίωση των μαλλιών στο κεφάλι, τα φρύδια σας θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τα ίδια πράγματα.

Μια κακή διατροφή, μπορεί να προκαλέσει την ανομοιόμορφη τριχοφυΐα ή την αραίωση των υπαρχόντων τριχών. Η έλλειψη πρωτεϊνών ή βιταμινών, ιδιαίτερα του σιδήρου είναι κοινές αιτίες ενώ αντίστροφα, η υπερβολική πρόσληψη ορισμένων βιταμινών μπορεί επίσης να προκαλέσει τριχόπτωση.

Τα θέματα υγείας που προκαλούν απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής, μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στα φρύδια. Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια κοινή αιτία μαζί με την ατοπική δερματίτιδα, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα.

Η καλλωπιστική διαμόρφωση - σχηματισμός των φρυδιών, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο μόνιμη απώλεια τριχών, με την υπερ-αποτρίχωση να είναι μία από τις κύριες αιτίες αναστολής της τριχοφυΐας και αραίωσης των φρυδιών. Η συνεχής αποκόλληση των ίδιων τμημάτων των τριχών στα φρύδια (τσιμπιδάκι), οδηγεί σε αποδυνάμωση των ωοθυλακίων, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ανάπτυξης των τριχών.

Ακόμη και το μακιγιάζ μπορεί να επηρεάσει τα φρύδια. Η εφαρμογή των μολυβιών και η αφαίρεση του μακιγιάζ στο τέλος της ημέρας μπορεί να έχει επιζήμια αποτελέσματα, όταν επαναλαμβάνεται για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απώλεια των τριχών των φρυδιών μπορεί απλά να οφείλεται στη διαδικασία γήρανσης. Καθώς γερνάμε, οι φυσικές μας τρίχες γίνονται πιο λεπτές και αδύναμες, και αυτό μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις, να είναι πιο προφανές στα φρύδια, συγκριτικά με το τριχωτό της κεφαλής.

Πρόληψη

Εάν θέλετε να είστε βέβαιοι ότι θα διατηρήσετε τα φρύδια σας υγιή και σε καλή κατάσταση, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι καλά ισορροπημένη και περιέχει επαρκείς θρεπτικές ουσίες και θερμίδες. Όταν το σώμα σας αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει ισορροπία, μη βασικές λειτουργίες όπως η ανάπτυξη των τριχών θα επιβραδυνθούν!

Αν νομίζετε ότι δεν παίρνετε αρκετές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ένα συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται υπερβολή, δεδομένου ότι θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Το συναισθηματικό στρες συνήθως δεν προκαλεί απώλεια των τριχών από μόνο του, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τυχόν υπάρχοντα προβλήματα, οπότε η μείωση του άγχους δεν είναι κακή ιδέα.

Εάν παίρνετε φάρμακα ή ακολουθείτε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, ελέγξτε τις τυχόν παρενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλεια τριχών.

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα των φρυδιών σας, απευθυνθείτε σε έναν ειδικό Επαγγελματία, που θα σας βοηθήσει και θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ;

Η μέθοδος της μικρο-εμφύτευσης ειδικής χρωστικής σε εσω-επιδερμικό επίπεδο ή αλλιώς Ημιμόνιμο Μακιγιάζ, έτσι ώστε να έχουμε την ψευδαίσθηση των αληθινών τριχών, είναι μια αποτελεσματική λύση που βοηθά ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα και χρώμα στα φρύδια, που έχουν εμφανίσει έντονη τριχόπτωση.

Η διαδικασία περιλαμβάνει μια ειδική μέτρηση, για να βρεθεί το ιδανικό σχήμα που αντιστοιχεί στο άτομο στο οποίο γίνεται η εφαρμογή, ενώ το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και μπορεί να διαρκέσει μέχρι 18 μήνες!

Το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ είναι κατάλληλο μόνο για την περίπτωση απώλειας των τριχών από Αλωπεκία;

Φυσικά και όχι. Η μικρο - χρωμάτωση όπως αλλιώς λέγεται, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της απώλειας των τριχών που προκαλούνται επίσης από χημειοθεραπεία, καθώς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, που δεν μπορούν να εφαρμόσουν το μακιγιάζ, όπως επίσης μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρίες που δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν το μακιγιάζ ή αυτά που δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με τη περιποίηση του εαυτού τους!

Είναι το Ημιμόνιμο Μακιγιάζ κατάλληλο μόνο για τις Γυναίκες;

Η σταδιακή ή ολική απώλεια των τριχών των φρυδιών, επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Με τις νέες τεχνικές μικρο - χρωμάτωσης που είναι διαθέσιμες, οι άνδρες μπορούν να επωφεληθούν το ίδιο, με θεαματικά αποτελέσματα, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή!

BioColours

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 99, Αθήνα, 10434
Site: www.biocolours.gr
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-825-3469

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.