ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μακιγιάζ φρυδιών: Τα συνηθέστερα λάθη που σαμποτάρουν την εικόνα του προσώπου


9 Αυγούστου 2020

Μακιγιάζ φρυδιών: Τα συνηθέστερα λάθη που σαμποτάρουν την εικόνα του προσώπου

Κανένα μολύβι φρυδιών δεν είναι - από μόνο του - ένοχο για ένα υπερβολικό και μη κολακευτικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο.
Υπεύθυνες γι’αυτό είναι η λάθος επιλογή χρώματος και η επιπόλαια και ακανόνιστη εφαρμογή του στο πρόσωπο.

Το μολύβι φρυδιών είναι πλέον ένα προϊόν ομορφιάς, δημοφιλές όσο το κραγιόν ή η μάσκαρα και δύσκολα λείπει από το νεσεσέρ των γυναικών. Αν έχουν επενδύσει σε μια τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ για τα φρύδια τους (όπως είναι το Microblading) και απολαμβάνουν ένα φυσικό σχήμα και χρώμα σε αυτά σε σταθερή βάση, τότε, σίγουρα, δεν το χρησιμοποιούν φανατικά.

Το μολύβι φρυδιών έφερε επανάσταση στον χώρο της αισθητικής όταν έκανε την εμφάνισή του πολλές δεκαετίες πριν. Όμως, κακά τα ψέματα, το 2020 τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ και θεωρείται μια παρωχημένη επιλογή για το μακιγιάζ μιας γυναίκας που έχει πολύ αραιά, ή ανύπαρκτα φρύδια είτε γιατί τα έχει αφαιρέσει πολύ είτε γιατί τα έχει χάσει.

Το μολύβι φρυδιών θα δημιουργήσει «σκληρό» αποτέλεσμα στο πρόσωπο και πιθανότατα θα του δώσει λάθος έκφραση (πχ. αν τα φρύδια, λόγω του μακιγιάζ, αποκτήσουν έντονα καθοδικό σχήμα, το πρόσωπο δείχνει μελαγχολικό, λυπημένο και κουρασμένο χωρίς στην πραγματικότητα να είναι).

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, καθιστούν το μολύβι φρυδιών μια πρόχειρη επιλογή, αν θέλουμε ένα αποτέλεσμα με διάρκεια μέσα στην ημέρα.

jenny.gr

 

Όταν το πρόσωπο ιδρώνει, τα (κακο)ζωγραφισμένα φρύδια σαμποτάρουν την όψη του και αδικούν το γοητευτικό σας βλέμμα ή - αν δεν έχετε καθόλου φυσικές τρίχες - μετά από κάποια ώρα, απλά εξαφανίζονται. Την ίδια ώρα η έλλειψη αυτοπεποίθησης, το άγχος και η ανασφάλεια κάνουν θριαμβευτικά την εμφάνισή τους.

Από την άλλη, αν τα φρύδια είναι καλοσχηματισμένα και περιποιημένα, το μολύβι φρυδιών θα τονίσει ομοιόμορφα το χρώμα τους και θα αναδείξει το σχήμα τους.

Η απόχρωση των μαλλιών και ο τόνος της επιδερμίδας είναι τα δύο σημαντικότερα κριτήρια για την τελική επιλογή του μολυβιού φρυδιών. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα συνηθέστερα λάθη στο μακιγιάζ τους:

- Τα καφέ μολύβια φρυδιών  βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών αλλά δεν εξασφαλίζουν όλα ισορροπημένο αποτέλεσμα. Πολλά από αυτά, έχουν μια αρκετά ζεστή κόκκινη απόχρωση που δεν χαρίζει φυσικό χρώμα. Ακόμα κι αν είστε κοκκινομάλλα, έχετε φακίδες ή ζεστή επιδερμίδα δεν θα σας πρότεινα μια κόκκινη απόχρωση του καφέ.
- Άλλη μια λανθασμένη επιλογή για τα μαύρα ή γενικότερα σκούρα φρύδια είναι το μολύβι σε μαύρο χρώμα ή σε πολύ σκούρο καφέ.
- Γυναίκες με ξανθά μαλλιά και πολύ ανοιχτά φρύδια θα πρέπει να αποφύγουν μολύβια με βάση το κίτρινο ή το μουσταρδί.
- Για φυσικό αποτέλεσμα σε ξανθά, καστανά ή πολύ σκούρα καστανά φρύδια, θα πρότεινα τις σαντρέ αποχρώσεις, το χακί χρώμα ή το χρώμα της ελιάς

jenny.gr

Υπάρχουν κι άλλες λύσεις για το μακιγιάζ των φρυδιών που κάνετε μόνες στο σπίτι πέρα από το απλό μολύβι.
Μπορείτε να δοκιμάσετε το μηχανικό μολύβι φρυδιών που δεν έχει το «σκληρό» αποτέλεσμα  του απλού. Το μηχανικό μολύβι έχει το εφέ μιας απαλής σκιάς.

Μπορείτε, ακόμα, χρησιμοποιώντας μια σκιά κρεμώδους υφής, να χαρίσετε στο αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στην ημέρα: για την εφαρμογή της συνίσταται η χρήση ενός λεπτού πινέλου με κοφτή γωνία. Είναι ένα εργαλείο που βοηθάει να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο στην τοποθέτηση της σκιάς. Με αυτό το πινέλο η σκιά δεν απλώνει περισσότερο από όσο επιθυμούμε.

Αν ανήκετε στην κατηγορία γυναικών με πολύ αραιά ή καθόλου φρύδια, μια αποτελεσματική λύση είναι το στένσιλ φρυδιών, το οποίο τοποθετείτε οριζόντια  επάνω στα φρύδια. Με το στένσιλ μπορείτε να γεμίσετε τα κενά με μια σκιά που ταιριάζει στα φυσικά σας χρώματα ή - αν δεν έχετε φυσικές τρίχες στην περιοχή - να το σχηματίσετε από την αρχή, επιλέγοντας το σχήμα που ταιριάζει στο πρόσωπό σας.

Τέλος, μια χρήσιμη συμβουλή για τις γυναίκες που δεν έχουν καλοσχηματισμένα και περιποιημένα φρύδια και αφήνουν τις φυσικές τους τριχούλες σε όλη την περιοχή των φρυδιών, είναι να μην χρησιμοποιούν μολύβια ή σκιές. Ειδάλλως, τα φρύδια δείχνουν πολύ μεγαλύτερα και με αυτόν τον τρόπο τονίζεται το ακανόνιστο σχήμα τους περισσότερο. Το ένα φρύδι δεν θα δείχνει όμοιο με το άλλο ούτε ως προς την καμπύλη, ούτε ως προς την θέση του.

Αν έχετε φυσικές τριχούλες, μην ξεχνάτε να επενδύετε στην σωστή περιποίηση των φρυδιών που θα διευκολύνει πολύ το μακιγιάζ με το μολύβι. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πιο ισορροπημένο στο πρόσωπο. Η σωστή περιποίηση μπορεί, μάλιστα, να κρατήσει από 20 ημέρες έως έναν μήνα.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της!

Biocolours Cosmetics
Σταυρούλα Γιαννούλη
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.biocolours.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.