ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Είναι αρκετό το SPF στο foundation; Ζητήσαμε από τους ειδικούς να μας εξηγήσουν


Ελένη Τσούτση

5 Μαΐου 2022

Είναι αρκετό το SPF στο foundation;  Ζητήσαμε από τους ειδικούς να μας εξηγήσουν
Όπως έχουμε γράψει και ξαναγράψει η αντηλιακή προστασία είναι αναγκαία κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής

Αν ακόμη δεν σας πείσαμε γι’ αυτό, να σας υπενθυμίσουμε ότι το 80% των ακτινών του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα έτσι καλό είναι να μην αμελείτε την εφαρμογή του αντηλιακού σας ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που θέλουμε να καλύψουμε τυχόν ατέλειες στο δέρμα μας αλλά και να έχουμε αντηλιακή προστασία; Είναι καλό για την επιδερμίδα μας να επενδύσουμε σε ένα foundation με SPF ή μήπως δεν είναι αρκετό;

Οι skincare experts αναφέρουν ότι ακόμη και αν ο δείκτης SPF σε ένα foundation δίνει ενισχυμένη δράση στην καλλυντική σύνθεση, δεν είναι αρκετός. Το καλύτερο για το δέρμα μας είναι να εφαρμόζουμε μια εξειδικευμένη αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπό μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε προστασία με μεγάλη διάρκεια.

Jenny.Gr

Ακόμη, καλό είναι να αποφύγετε να αναμείξετε το foundation σας με το αντηλιακό σας καθώς έτσι θα μειώσετε τη δράση του. Το καλύτερο είναι να εφαρμόσετε πρώτα το αντηλιακό σας και έπειτα το foundation.

Τέλος, να τονίσουμε ότι ο δείκτης SPF δεν αθροίζεται με τον δείκτη του αντηλιακού. Δηλαδή αν χρησιμοποιείτε αντηλιακό με SPF 30 και foundation με SPF 30, τα επίπεδα προστασίας παραμένουν στο 30.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.