ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Tελικά πόσο κακό κάνει να κοιμόμαστε με το μακιγιάζ μας; Οι δερματολόγοι εξηγούν


Ελένη Τσούτση

23 Νοεμβρίου 2022

Tελικά πόσο κακό κάνει να κοιμόμαστε με το μακιγιάζ μας; Οι δερματολόγοι εξηγούν
Αν κάτι γνωρίζουμε καλά είναι ότι το ντεμακιγιάζ είναι άκρως απαραίτητη διαδικασία, αν θέλουμε να έχουμε μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα

Πόσο κακό όμως είναι να κοιμόμαστε με μακιγιάζ; Οι δερματολόγοι απάντησαν και εμείς δεν έχουμε παρά να τους ακούσουμε με προσοχή.

«Φράζετε τους πόρους σας και αυτό δημιουργεί μαύρα στίγματα και σπυράκια. Αφήνετε επίσης τη βρωμιά και τα βακτήρια της ημέρας να καθίσουν και να διεισδύσουν στο δέρμα σας. Αυτός ο συνδυασμός δεν θα οδηγήσει μόνο σε κηλίδες, αλλά και σε αδύναμο και επιβαρυμένο δέρμα», εξηγεί ο Ross Perry, ιατρικός διευθυντής των δερματικών κλινικών Cosmedics στο The Stylist.

«Είναι γνωστό ότι το μακιγιάζ παγιδεύει τους ρύπους μέσα στο δέρμα και αυτό το είδος περιβαλλοντικού στρες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φλεγμονή, ερυθρότητα και ερεθισμό του δέρματος. Και όλα αυτά μαζί σε πρόωρη γήρανση».

Είναι χειρότερο να κοιμάστε με το μακιγιάζ σας αν έχετε δέρμα με τάση ακμής ή λιπαρό;

Αν και δεν είναι ιδανικό να κοιμάστε με μακιγιάζ ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, είναι χειρότερο αν αντιμετωπίζετε συχνά εξάρσεις.

Ο δερματολόγος Dr Derrick Phillips αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Aν είστε επιρρεπείς στην ακμή, το καθημερινό makeup μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις, καθώς μπορεί να σταματήσει το δέρμα να αναπνέει. Σε αντίθεση με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, τα οποία απορροφώνται από το δέρμα, το μακιγιάζ κάθεται από πάνω, εμποδίζοντας το δέρμα να αναπνέει. Μπορεί επίσης να διεγείρει την αυξημένη παραγωγή σμήγματος, το οποίο επιδεινώνει το λιπαρό δέρμα».

Γιατί ο ύπνος με μακιγιάζ είναι τόσο επιβλαβής για τα μάτια σας;

«Όσον αφορά τα μάτια, η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτή και ο ύπνος με το μακιγιάζ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα τα προϊόντα να εισβάλλουν στο ίδιο το μάτι ή να καθίσουν στο καπάκι για ώρα και αυτό να προκαλέσει ερεθισμό», εξηγεί ο Δρ. Elizabeth Hawkes, σύμβουλος οφθαλμοπλαστικός χειρουργός.

Ο ύπνος ή ο καθαρισμός έχει προτεραιότητα μετά από μια βραδινή έξοδο;

Φυσικά και ο ύπνος είναι σημαντικός αλλά, υπάρχει μια απάντηση ειδικού στην ερώτηση που πρέπει να δώσετε προτεραιότητα.

«Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά και συνεργάζονται για να επιδιορθώσουν το δέρμα σας αλλά και να βελτιώσουν την υγεία και την κατάστασή του», αναφέρει ο Δρ Phillips. «Το να κοιμάστε με μακιγιάζ το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αποκτήσετε ακμή. Και, ενώ δεν χρειάζεστε μια ρουτίνα περιποίησης 16 βημάτων, θα σας συμβούλευα να επενδύσετε σε ένα καλό καθαριστικό για τον καθαρισμό, έναν στοχευμένο ορό και μια ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε την υγεία του δέρματος στο βέλτιστο επίπεδο».

Βρείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα ντεμακιγιάζ προϊόντα της αγοράς:

Diοr Hydra Life Lotion To Foam- Fresh Cleanser

Jenny.Gr

Ένα μόνο πάτημα της αντλίας του μπουκαλιού είναι αρκετό ώστε η δροσερή αυτή λοσιόν να μεταμορφωθεί σε έναν πλούσιο και αέρινο καθαριστικό αφρό. Με υψηλή συγκέντρωση σε φυσικό εκχύλισμα φύλλων λευκού τσαγιού αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ καθαρίζοντας σε βάθος και αναζωογονώντας το δέρμα. Απελευθερωμένο στη στιγμή από ρύπους, το δέρμα είναι απόλυτα καθαρό και διάφανο.

Kiko Milano Pure Clean Toner

Jenny.Gr

Είναι ιδανικό γιατί η φόρμουλα του προϊόντος είναι εμπλουτισμένη με μανόλια, μπλε άνθη νούφαρου και εκχυλίσματα τριαντάφυλλου καθώς και υαλουρονικό οξύ.
Ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, αφαιρώντας το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Clinique All-in-One Cleansing Micellar Milk + Makeup Remover

Jenny.Gr

Κρεμώδης σύνθεση καθαρίζει την επιδερμίδα από ατμοσφαιρικούς και λοιπούς ρύπους και αφαιρεί το μακιγιάζ από πρόσωπο, χείλη και μάτια με μία κίνηση άνεσης αλλά ταυτόχρονα αναζωογονητική, χωρίς να διαταράσσει τη φυσική ενυδατική ισορροπία της επιδερμίδας. Κατάλληλο για ευαίσθητα μάτια και χρήστες φακών επαφής. Δε δημιουργεί μαύρα στίγματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.