ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

5 εύκολοι τρόποι για να εφαρμόσεις το foundation σου, όπως οι Γαλλίδες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Δεκεμβρίου 2023

5 εύκολοι τρόποι για να εφαρμόσεις το foundation σου, όπως οι Γαλλίδες
IG @violette_fr
Ο απόλυτος τρόπος τοποθέτησης foundation για δείχνει ομοιόμορφο και εξαιρετικά φρέσκο και φωτεινό το δέρμα στο πρόσωπό σου

Οι Γαλλίδες επαινούνται για τη συγκρατημένη, αλλά πάντα κομψή προσέγγισή τους στην ομορφιά. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζουν το μακιγιάζ ακολουθεί τον κανόνα less is more, επιτυγχάνοντας μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Όλα ωστόσο, ξεκινάνε από τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουν τη σύνθεση του foundation τους, αλλά και τον τρόπο που το εφαρμόζουν στην επιδερμίδα του προσώπου τους.

Επίλεξε foundation που μιμείται το δέρμα

Εάν υπάρχει ένας βασικός κανόνας για τη δημιουργία μιας άψογης βάσης μακιγιάζ, είναι να επιλέξεις ένα foundation που είναι ελαφρύ, γίνεται ένα με το δέρμα και προσδίδει λαμπερό φινίρισμα.

Στόχευσε στην κάλυψη σημείων

Εφάρμοσε το foundation πρώτα σε περιοχές με ανομοιόμορφο τόνο δέρματος όπου μπορεί να έχει εμφανιστεί υπερμελάγχρωση, σε κοκκινίλες και σε κηλίδες. Δεν χρειάζεται να τοποθετείς το foundation σε όλο το πρόσωπο γιατί υπάρχει όμορφη υφή στο δέρμα σου – καλό είναι να μην την καλύπτεις.

Λαμπερή επιδερμίδα

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουμε ένα στοιχείο φωτεινότητας στο δέρμα, αλλά είναι λεπτές οι ισορροπίες ανάμεσα σε ένα λαμπερό και λιπαρό αποτελέσμα. Για να δημιουργήσεις λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς τη χρήση highlighter, επίλεξε να σετάρεις το foundation σου με μια ελαφριά ημιδιάφανη πούδρα κυρίως στις περιοχές όπως πάνω από το μέτωπο, τη μύτη, το πηγούνι και το σαγόνι.

Jenny.Gr
IG @violette_fr

Η τέχνη της εφαρμογής

Για να επιτύχεις όσο το δυνατό φυσικότερο αποτέλεσμα, προτίμησε να εφαρμόσεις το foundation με τα ακροδάχτυλα των χεριών σου. Η ζεστασιά στο δέρμα των δακτύλων βοηθάει να απλωθεί τέλεια το foundation στο πρόσωπο. Πρέπει ωστόσο να έχεις βεβαιωθεί ότι τα χέρια σου είναι καθαρά πριν την εφαρμογή.

Χρησιμοποίησε ορό για να τονώσετε τη λάμψη

Ο γαλλικός τρόπος για να δώσεις στο δέρμα ένα δροσερό φινίρισμα χωρίς να διακινδυνεύσεις την απροκάλυπτα παγωμένη λάμψη ενός highlighter είναι ένας ενυδατικός ορός που εφαρμόζεται στα ψηλά σημεία του προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.