ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Concealer: Τα pro tips για αψεγάδιαστη εφαρμογή day to night


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Ιανουαρίου 2024

Concealer: Τα pro tips για αψεγάδιαστη εφαρμογή day to night
IG @hoskelsa
Εφαρμόζοντας σωστά το concealer, αποτρέπεις την εισχώρησή του σε λεπτές γραμές ή ρυτίδες

Όσον αφορά στα «απαραίτητα» του μακιγιάζ, το concealer για την περιοχή κάτω από τα μάτια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Η κάλυψη των μαύρων κύκλων που εμφανίζονται από τον κακής ποιότητας ύπνο είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δώσεις στο δέρμα μια πιο φωτεινή και ξεκούραστη όψη στην επιδερμίδα.

Η εφαρμογή του concealer κάτω από τα μάτια είναι αρκετά απλή, αλλά αποτελεί σύνηθες φαινόμενο το μακιγιάζ να τσακίζει λόγω των λεπτών γραμμών που υπάρχουν στην περιοχή και το προιόν να εισχωρεί μέσα σε αυτές. Δεν πρέπει ωστόσο αυτό να σε αγχώνει, καθώς ακολουθώντας τα καλύτερα pro tips, μπορείς να μάθεις να χειρίζεσαι το concealer σαν επαγγελματίας και η εφαρμογή του να δείχνει πάντα αψεγάδιαστη.

Προετοιμασία με κρέμα ματιών

Όπως ακριβώς προετοιμάζεις την επιδερμίδα του προσώπου σου πριν από το μακιγιάζ, την ίδια ακριβώς προετοιμασία χρειάζεται και η επιδερμίδα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Επίλεξε λοιπόν μια κρέμα ματιών ή έναν ορό που απορροφάται εύκολα.

Επίλεξε ένα concealer με ελαφριά υφή

Η υφή του concealer επηρεάζει το πόσο κι αν θα εισχωρήσει το προϊόν μέσα στις λεπτές γραμμές. Θα ήταν καλό να έχεις στο μυαλό σου ότι τα ξηρά concealers τείνουν να «σπάνε» περισσότερο, καθώς είναι λιγότερο εύκαμπτα.

Jenny.Gr
IG @hoskelsa

Χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία

Τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για να εφαρμόσεις το concealer κάτω από τα μάτια σου έχουν ύψιστη σημασία. Για μια no makeup εμφάνιση, εφάρμοσε το concealer μόνο στα σημεία που το χρειάζεσαι για να φαίνεσαι φυσικά ξεκούραστη. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιείς ένα μικρό, μυτερό συνθετικό πινέλο για να απλώσεις το concealer στις περιοχές όπου βλέπεις μια σκούρα σκιά και μετά να το ταμπονάρεις με το δάχτυλό σου. Η ζεστασιά του δέρματός βοηθά να λιώσει το προϊόν και να αναμειχθεί υπέροχα, κάνοντάς το να μοιάζει με αληθινό δέρμα.

«Κλείδωσε» το concealer με πούδρα

Η εφαρμογή πούδρας σεταρίσματος πάνω από το concealer «κλειδώνει» και διατηρεί το προϊόν στη θέση του χωρίς να σπάει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.