ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Foundation: Το pro makeup tip που χαρίζει αψεγάδιαστη όψη στην επιδερμίδα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Απριλίου 2024

Foundation: Το pro makeup tip που χαρίζει αψεγάδιαστη όψη στην επιδερμίδα
IG @maralafontan
Ένας εύκολος τρόπος για να τελειοποιείς την εμφάνιση της επιδερμίδας σου

Όταν φοράμε foundation, θέλουμε η επιδερμίδα μας να δείχνει αψεγάδιαστη. Από το προιόν βάσης που εφαρμόζουμε «απαιτούμε» να λειτουργεί ως δεύτερο δέρμα μας, να τελειοποιεί την υφή του και να κάνει τα σημαδάκια σχεδόν αόρατα. Αλλά μερικές φορές, ακόμη και το αγαπημένο μας foundation μπορεί να μας απογοητεύσει, καθώς μπορεί να κάνει τις λεπτές γραμμές να φαίνονται πιο έντονες και την ακμή ή τα μαύρα στίγματα πολύ πιο ορατά. Τις περισσότερες φορές όμως δεν ευθύνεται το foundation γι’ αυτό, αλλά εμείς.

Το foundation που έχει εφαρμοστεί στην επιδερμίδα και δείχνει τελικά κάτι λιγότερο από τέλειο αναφέρεται συνήθως ως «cakey» μακιγιάζ. Συμβαίνει συχνά όταν βάζουμε πολύ προϊόν ή όταν δεν έχουμε προετοιμάσει κατάλληλα το δέρμα μας ώστε να υποδεχτεί το foundation.

Αν διαπιστώσεις ότι το μακιγιάζ σου φαίνεται σε μερικά σημεία σαν ψηφιδωτό, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να το αφαιρέσεις όλο και να ξεκινήσεις από την αρχή. Τι μπορείς να κάνεις; Ανάμειξέ το με ένα έλαιο για πιο λείο φινίρισμα.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Εάν το δέρμα σου είναι ξηρό, η πιθανότητα το μακιγιάζ σου να φαίνεται cakey είναι μεγάλη. Το foundation σε ξηρό δέρμα μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει σε ξεφλουδισμένα μπαλώματα ή το προϊόν να εισχωρήσει βαθιά στις λεπτές γραμμές. Μπορείς να το καταπολεμήσεις αρχικά, χρησιμοποιώντας ενυδατική κρέμα, αλλά αν διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται δοκίμασε να απλώσεις λίγες σταγόνες από ένα έλαιο περιποίησης πάνω από το foundation, πριν εφαρμόσεις πούδρα ή setting spray.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.