5 πραγματικοί τρόποι να αποκτήσουμε υγιή μαλλιά

Τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε αν δεν θέλουμε το ψαλίδι του κομμωτή να γίνει ο καλύτερός μας φίλος.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017
pixel formula

Τα μακριά και υγιή μαλλιά είναι το όνειρο κάθε γυναίκας, είτε λέγεται Beyonce είτε Τίνα. Και για να καταφέρουμε να γίνουμε η Ραπουνζέλ, που πάντα θέλαμε, τότε θα πρέπει να μάθουμε και τον τρόπο το σωστό. Είσαστε έτοιμες για να μάθετε ποιες συνήθειες πρέπει να αποκτήσετε και από ποιες πρέπει να απαλλαγείτε; 

1. Προϊόντα μαλλιών
Θα πρέπει να γνωρίζετε τι τύπο μαλλιών έχετε αλλά και αν τυχόν το κεφάλι σας έχει κάποιο θέμα ή αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως τριχόπτωση, ξηροδερμία. Ρωτήστε τον κομμωτή σας, αν μόνοι σας δεν μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά θα πρέπει τα προϊόντα καθαρισμού αλλά και περιποίησης των μαλλιών σας να απευθύνονται στις δικές σας ανάγκες. Αν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα υπάρχει περίπτωση να χρειάζεστε ακόμα και ιατρική συμβουλή, όπου πιθανότατα θα σας ζητήσουν να ακολουθήσετε ειδική φαρμακευτική αγωγή και να χρησιμοποιήσετε εξειδεικευμένα προϊόντα μαλλιών.

2. Μην αμελείτε το κούρεμα
Τα μαλλιά δυναμώνουν με το κούρεμα, αυτό δεν είναι μύθος. Τα πιο κοντά μαλλιά είναι συνήθως πιο υγιή από τα μακριά, έχουν περισσότερο όγκο, είναι πιο χοντρή η τρίχα και πετυχαίνουν ευκολότερα διάφορα hairlooks. Αν δε θέλετε να χάσετε το μήκος των μαλλιών σας, κουρεύετε απλά τις άκρες σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Μην αμελείτε τα προϊόντα ενυδάτωσης
Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή ψαλίδι μαλλιών, τόσο συχνότερα πρέπει να ενυδατώνετε τα μαλλιά σας. Τα ενυδατικά λαδάκια, οι μάσκες μαλλιών και διάφορες θεραπείες που δυναμώνουν την τρίχα είναι τρομερά σημαντικές για τις γυναίκες. 

4. Προσοχή με το χτένισμα
Θα πρέπει να χτενίζετε τα μαλλιά σας, όσο πιο απαλά μπορείτε. Οι βίαιες κινήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να σπάνε την τρίχα και να χάνετε πολλά μαλλιά. Επιλέξτε την κατάλληλη βούρτσα μαλλιών και με υπομονή χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας, μέχρι να τα ξεμπλέξετε.

5. Το βάψιμο των μαλλιών
Προσοχή με το συχνό βάψιμο των μαλλιών. Αποφεύγετε να κάνετε ριζικές αλλαγές στο χρώμα σε μικρά μεταξύ τυς χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, προσέχετε τον ειδικό που θα βάψει τα μαλλιά σας, ο χρόνος βαφής είναι συγκεκριμένος, κάθε λεπτό παραπάνω  βλάπτει την τρίχα σας.Tags: ΜΑΛΛΙΑ| ΚΟΥΡΕΜΑ| ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ| ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ| ΧΟΝΤΡΗ ΤΡΙΧΑ
MORE FOR YOU