Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύουμε τα μαλλιά μας;

Για να τα διατηρούμε υγιή.

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017
pinterest

Το πόσο συχνά πρέπει να κουρεύουμε τα μαλλιά μας, εξαρτάται από το χτένισμα αλλά και τον τύπο τρίχας που έχουμε-ίσια ή σγουρή. Ο Patrick Cameron από την Ακαδημία του Λονδίνου Hairdressing Apprenticeship δήλωσε σε συνέντευξή του ότι όσοι έχουν κοντό χτένισμα θα πρέπει να τηρήσουν τον κανόνα των έξι εβδομάδων, για να μη χάσουν τα μαλλιά τη φόρμα τους. 

"Τα κοντά hairstyles-τύπου καρέ- τείνουν να χάνουν το σχήμα τους γρηγορότερα, οπότε πρέπει να είναι συχνές οι επισκέψεις στο κομμωτήριο."

Ωστόσο, αν έχετε μακριά μαλλιά, είστε πιο τυχερές. Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες με το συγκεκριμένο μήκος, έχουν την τάση να κόβουν τα μαλλιά τους μία με δύο φορές το χρόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όμως οι άκρες να φθείρονται. Για να διατηρηθεί η υγεία των μακριών μαλλιών είναι απαραίτητο να κουρεύονται ανά τρεις ή τέσσερις μήνες.

Οι πιο τυχερές είναι οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά, οι οποίες μπορούν να τα κόβουν μόνο μία με δύο φορές το χρόνο, ανεξάρτητα από το μήκος τους και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος τύπος τρίχας έχει τη τάση να «συρρικνώνεται» όταν κόβεται.

 

Για να διατηρήσετε υγιή μαλλιά, δώστε μεγάλη προσοχή στα προϊόντα καθημερινής φροντίδας. Βρείτε το κατάλληλο σαμπουάν, conditioner που ταιριάζει στον τύπο της τρίχας σας. Εβδομαδιαία κάνετε μάσκα, δίνοντας προσοχή κυρίως στις άκρες και επιλέξτε ένα ενυδατικό λάδι για να τα κρατάτε ενυδατωμένα και λαμπερά.

6 photos

Αν σκέφτεστε να επισκεπτείτε το κομμωτήριο για αλλαγή στο κούρεμα, ρίξτε μια ματιά στην gallery που ακολουθεί. Το συγκεκριμένο hairstyle είναι μία από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν.

12 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΜΑΛΛΙΑ| ΚΟΥΡΕΜΑ| ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ| ΚΟΝΤΑ ΜΑΛΛΙΑ| ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΛΛΙΑ| HAIRSTYLE| ΣΓΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ| ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ
MORE FOR YOU