"Αν βγάλεις μία λευκή τρίχα, θα βγουν κι άλλες"

Ισχύει ή δεν ισχύει... το jenny.gr απαντά

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
Photo by Adrian Sava on Unsplash

Προσωπικά από μικρή ηλικία, ξεκίνησα να βγάζω λευκές τρίχες στα μαλλιά μου. Λίγο το άγχος, λίγο τα γονίδια, αφού ο μπαμπάς μου γέμισε λευκές τρίχες από τα 15 του. Από μικρή ηλικία λοιπόν ακούω τους πάντες να μου λένε, " Μη βγάζεις τις λευκές σου τρίχες, θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου".

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν άκουσα κανέναν, ωστόσο κάθε φορά που αφαιρώ μία εμφανή λευκή τρίχα, με πιάνει ένας φόβος μην ξυπνήσω μια ημέρα και τα μαλλιά μου είναι άσπρα!

Ήρθε λοιπόν αυτή η στιγμή να καταρρίψουμε έναν μύθο και να αναφερθούμε σε γνώμες ειδικών.

Ο δερματολόγος Μελίσα Πιλιάνγκ υποστηρίζει πως αυτός ο μύθος ξεκίνησε από κάποιους που αφαίρεσαν λευκές τρίχες από μαλλιά, φρύδια, γένια και αργότερα παρατήρησαν ότι ο αριθμός τους αυξήθηκε. Αυτό ωστόσο δε συνέβη επειδή οι ίδιοι αφαίρεσαν κάποιες με τα χέρια τους, πρόκειται απλά για τη διαδικασία της γήρανσης που από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει. Σε καμία περίπτωση ωστόσο η αφαίρεση μιας ή και περισσότερων λευκών τριχών, μπορεί να αποτελεί αιτία εμφάνισης νέων.

Από την άλλη ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφαιρούμε λευκές ή μαύρες τρίχες, καθώς έτσι κάνουμε τα μαλλιά μας πιο αδύναμα.

Και επειδή μιλήσαμε για λευκά μαλλιά, δείτε στην gallery που ακολουθεί τη stylish Sarah Harris που υποστηρίζει άψογα αυτό το hairstyle.

12 photos

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΜΑΛΛΙΑ| ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ| ΑΣΠΡΑ ΜΑΛΛΙΑ| ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ| ΑΣΠΡΕΣ ΤΡΙΧΕΣ| ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΛΕΥΚΩΝ ΤΡΙΧΩΝ
MORE FOR YOU