Αυτοί οι λόγοι θα σας πείσουν να μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

Πριν πέσουμε στο κρεβάτι πρέπει να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας για 3 σημαντικούς λόγους

Τίνα Σβίγκου
ΤΙΝΑ ΣΒΙΓΚΟΥ Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018
Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Προσωπικά είναι κάτι που κάνω σχεδόν κάθε βράδυ. Μπαίνω στο μπάνιο, λούζομαι ενώ παράλληλα χαλαρώνω, βάζω τις κρέμες μου, φοράω το  νυχτικό μου και πέφτω με βρεγμένα μαλλιά στο μαξιλάρι μου, στο οποίο έχω στρώσει απλά μια πετσέτα. 

Συχνά ξυπνάω με πονοκέφαλο και είμαι σίγουρη ότι η βασική αιτία είναι γιατί δε στεγνώνω τα μαλλιά μου. Με μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο ωστόσο, ανακάλυψα ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσω αυτή τη συνήθεια και θα σας τους αναλύσω παρακάτω:

Βακτήρια: Τα μαξιλάρια είναι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηριδίων. Τα βρεγμένα μαλλιά μεταφέρουν την υγρασία στο μαξιλάρι και δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον που ενισχύει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Η τρίχα σπάει πιο εύκολα: Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, οι τρίχες σπάνε πιο εύκολα. Το αποτέλεσμα είναι τα φριζαρισμένα μαλλιά, τα οποία δύσκολα θα καταφέρετε να στρώσετε. Μην αναρωτιέστε γιατί κάθε πρωί τα μαλλιά δε στρώνουν!

Πονοκέφαλος: Όταν κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του σώματός μας αυξάνεται, με αποτέλεσμα το σώμα και η υγρασία που υπάρχει στο κεφάλι να ζεσταίνεται. Αυτή είναι μία από τις βασικότερες αιτίες να υποφέρουμε το επόμενο πρωινό από κεφαλαλγία (πονοκέφαλο).


Δεν έχουμε άλλη επιλογή λοιπόν, πρέπει να στεγνώνουμε καλά τα μαλλιά μας κυρίως στις ρίζες, αλλά και στις άκρες με πιστολάκι. Όσο για το πρωί, αν θέλουμε ένα περιποιημένο χτένισμα μπορούμε να κάνουμε μια πλεξίδα:

9 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 Tags: ΜΑΞΙΛΑΡΙ| ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ| ΥΓΡΑΣΙΑ| ΒΑΚΤΗΡΙΑ| ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ| ΥΓΡΑ ΜΑΛΛΙΑ
MORE FOR YOU