ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

4+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα γκρίζα μαλλιά


4 Αυγούστου 2018

adult-beautiful-black-leather-jacket-1035688.jpg

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν τη άφιξη της γκρίζας τρίχας με φόβο, ενώ κάποιες άλλες δέχονται αυτή την αλλαγή με αγάπη. Σε όποια κατηγορία όμως και αν ανήκετε, εάν συνεχίσετε την ανάγνωση θα μάθετε μερικά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα γκρίζα μαλλιά.

Το άγχος φαίνεται να παίζει ρόλο

Μπορεί το άγχος να μην προκαλέσει άμεσα την εμφάνιση της γκρίζας τρίχας, όμως εμπλέκεται σε πολλά θέματα που αφορούν το δέρμα και τα μαλλιά. Έτσι κάποιοι άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνιο στρες είναι πιο επιρρεπείς στο να χάσουν πιο γρήγορα το τριχωτό της κεφαλής τους ή στο να γκριζάρουν.

Ο τρόπος ζωής κάνει τη διαφορά.

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 για παράδειγμα  επηρεάζουν την απώλεια του φυσικού χρώματος των μαλλιών σας. Ενώ οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από τις οξειδώσεις και συμβάλουν στη διατήρηση του χρώματος της κεφαλής.

Τα μαλλιά σας δεν γίνονται γκρίζα, αλλά μεγαλώνουν έτσι

Μια νέα τρίχα μεγαλώνει για ένα έως και τρία χρόνια και στη συνέχεια πέφτει για να αναπτυχθεί μια καινούρια. Καθώς περνάνε τα χρόνια οι νέες τρίχες είναι πιο πιθανό να βγούνε άσπρες ή γκρίζες.

Διαβάστε εδώ: Το hairstyle που πετυχαίνει πάντα μετά τη βουτιά στη θάλασσα

Τα γκρίζα μαλλιά δεν είναι πιο χοντρά

Τα γκρίζα μαλλιά είναι στην πραγματικότητα πιο λεπτά, αλλά μπορεί να φαίνονται πιο ξηρά επειδή η τρίχα παράγει λιγότερο έλαιο καθώς μεγαλώνουμε.

Τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να είναι ανθεκτικά στις βαφές

Εάν επιλέξετε να βάψετε τις γκρίζες τρίχες, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πιο δύσκολο να τις καλύψετε, από ότ,ι πιο πριν που είχατε άλλο χρώμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε πιο σκούρα απόχρωση για μεγαλύτερη κάλυψη.

Gallery: Δείτε ακόμη τα καλύτερα hairstyles για το νησί

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.