ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Φλερτάρεις με την ιδέα του καρέ; 5 στιλ για να πεις αμέσως το «ναι»


Ελένη Τσούτση

10 Φεβρουαρίου 2023

Φλερτάρεις με την ιδέα του καρέ; 5 στιλ για να πεις αμέσως το «ναι»
Instagram/@ taylorlashae
Αυτό που κάνει το bob τόσο δελεαστικό είναι όλες οι πιθανές παραλλαγές του μπορούν να προσαρμοστούν για να βελτιώσουν σχεδόν κάθε τύπο μαλλιών

Με τόσες επιλογές γύρω σας, είναι σίγουρα δύσκολο να καταλήξετε στο επόμενο κούρεμα που θα δοκιμάσετε. Το bob όμως είναι μια τάση – σταθερά αγαπημένη – που αξίζει να της δώσετε μια ευκαιρία, αν δεν το έχετε κάνει ακόμη. Ο κόσμος της ομορφιάς το λατρεύει και πιστέψτε μας, έχουν γραφτεί ολόκληρα αφιερώματα.

Το γαλλικό bob, το bob με layers, το lob, μεταξύ άλλων, σας περιμένουν για να επιλέξετε. Τόσο απλά, γιατί κάποια πράγματα δεν χρειάζονται πολλή σκέψη αλλά αποφασιστικότητα.

Blunt Bob


Αν και αυτό το κούρεμα μπορεί να προσαρμοστεί στους περισσότερους τύπους μαλλιών, η hair expert Bridget Brager αναφέρει στο «Τhe zoe report» είναι εξαιρετική επιλογή για όσες έχουν λεπτά μαλλιά, επειδή δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πυκνότητας. «Δίνει την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά τους είναι πιο πυκνά», προσθέτει. Ίσιο, κυματιστό ή σγουρό, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διαμορφώσετε ένα τέτοιο hair look. Η επιλογή είναι δική σας.

French Bob

Οι Παριζιάνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα καρέ δείχνει πάντα κομψό και stylish. Αυτός είναι ο λόγος που το επιλέγουν και με βεβαιότητα θα λέγαμε ότι το αναδεικνύουν υπέροχα. Το γαλλικό bob είναι εκλεπτυσμένο αλλά και χαλαρό. Αυτό το bob έχει μήκος μέχρι το πηγούνι και ανάλαφρη αίσθηση, ενώ ταιριάζει περισσότερο στα σγουρά μαλλιά. Είναι κλασικό και super chic και αξίζει να μπει στη λίστα με τις επόμενες αλλαγές που θα κάνετε στα μαλλιά σας.

Sliced Bob

To Sliced Bob και είναι λιγότερο περίπλοκο από ό,τι ακούγεται. To συγκεκριμένο καρέ ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και ο κομμωτής πρέπει να προσέξει, ώστε να είναι ιδανικό για το ύφος του προσώπου και στην ποιότητα της τρίχας. Για παράδειγμα, αν τα μαλλιά είναι πολύ λεπτά τότε καλό είναι στην κορυφή να γίνουν κάποια διακριτικά φιλαρίσματα έτσι ώστε να δώσει την ψευδαίσθηση ότι έχουν παραπάνω όγκο και πιο αρμονικό σχήμα. Από την άλλη, αν έχετε λεπτό ή μακρόστενο πρόσωπο καλό είναι να προτιμήσετε ένα πιο κοντό και πιο καθαρό, αυστηρό καρέ με ίσιες γραμμές.

Lob

Αντί να ξεκινάει από τη γραμμή του σαγονιού όπως το κλασικό bob, το συγκεκριμένο καρέ ξεκινά από την κορυφή των ώμων μέχρι την κλείδα σας. Το lob λειτουργεί σε όλους τους τύπους μαλλιών και κάνει το hair look να δείχνει πυκνό και υγιή. To μακρύ καρέ καταφέρνει να κλέψει τα βλέμματα και δεν είναι τυχαίο που το βλέπουμε κάθε σεζόν στις top τάσεις.

Layered Bob

Ένα πολυεπίπεδο bob δημιουργεί μια ψευδαίσθηση όγκου τόσο στα λεπτά όσο και στα πυκνά μαλλιά. Ένα bob με layers από τη μία κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια και από την άλλη χαρίζει κίνηση. Plus, αυτό το στιλ είναι εξαιρετικά εύκολο στη συντήρηση.

Εσείς ποιο ξεχωρίσατε;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.