ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Φυσικό στέγνωμα vs Πιστολάκι: Δες ποια μέθοδος εξασφαλίζει υγιή και λαμπερά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

24 Οκτωβρίου 2023

Φυσικό στέγνωμα vs Πιστολάκι: Δες ποια μέθοδος εξασφαλίζει υγιή και λαμπερά μαλλιά
IG @mariohenriqueoficial
Είσαι σίγουρη ότι αφήνοντας τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά τα προστατεύεις από τη φθορά;

Προτιμάς να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά ή χρησιμοποιείς πιστολάκι μαλλιών; Αν επιλέγεις την πιο φυσική μέθοδο, ίσως το κάνεις επειδή δεν θέλεις να επενδύσεις πολύ χρόνο στο styling. Ή πιθανότατα πιστεύεις ότι είναι πιο ασφαλές για την υγεία των μαλλιών σου. Ωστόσο, θα ήταν καλό να γνωρίζεις ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το φυσικό στέγνωμα των μαλλιών με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πιο επιβλαβές από το στέγνωμά τους με πιστολάκι. Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, καθώς επικρατεί η εντύπωση ότι οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τα μαλλιά. Στην πραγματικότητα όμως, το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι αποτελεί μια πιο ήπια διαδικασία για τους περισσότερους τύπους μαλλιών.


Γιατί το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι είναι καλύτερο για τα μαλλιά

Τα μαλλιά είναι εξαιρετικά ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα. Το σαμπουάν και το ζεστό νερό που χρησιμοποιούμε στο λούσιμο ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και, σε αυτή την κατάσταση, τα μαλλιά μπορούν να σπάσουν πιο εύκολα.


Σε ποιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείς πιστολάκι;

Εάν τα μήκη των μαλλιών σου δεν είναι βαμμένα και δεν δέχονται συχνά επίθεση από styling tools που χρησιμοποιούν θερμότητα, τότε το φυσικό στέγνωμα δεν είναι τόσο του ισιωτικού ή του σίδερου για μπούκλες , τότε το φυσικό στέγνωμα δεν είναι τόσο επιβλαβές.
Επίσης για την περίπτωση των σγουρών μαλλιών ισχύει ότι οι φυσικές μπούκλες είναι πιο όμορφες όταν αφήνονται να στεγνώσουν φυσικά. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να δείχνουν πιο ταλαιπωρημένα από ό,τι είναι πραγματικά.


Πώς να στεγνώνεις απαλά τα μαλλιά σου

Μετά το λούσιμο, μπορείς να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα μικροϊνών, η οποία είναι πιο απορροφητική και πιο απαλή για τα μαλλιά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς το παραδοσιακό τουρμπάνι. Έπειτα, θα ήταν ιδανικό να εφαρμόζεις στα μαλλιά σου ένα θερμοπροστατευτικό προιόν και μετά μπορείς να τα στεγνώνεις χωρίς άγχος ρυθμίζοντας το πιστολάκι σου σε μέτρια θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.