ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οι κινήσεις ομορφιάς που «κλειδώνουν» το χρώμα στα μαλλιά, παρατείνοντας τη λάμψη του


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Νοεμβρίου 2023

Οι κινήσεις ομορφιάς που «κλειδώνουν» το χρώμα στα μαλλιά, παρατείνοντας τη λάμψη του
IG @gigihadid
Το κλειδί για να κάνεις τα βαμμένα μαλλιά σου να δείχνουν υπέροχα

Είτε έχεις πλατινέ ξανθά μαλλιά, μελαχρινά, μαύρα, κόκκινα ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα, τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίερη προσοχή και φροτίδα εάν θέλεις το χρώμα σου να έχει διάρκεια και να μην ξεθωριάζει άμεσα. Εδώ, θα βρεις μια λίστα με όλα τα μυστικά ομορφιάς που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς άψογο το χρώμα των μαλλιών σου

Μετά το βαφή, περίμενε 72 ώρες πριν το λούσιμο

Όταν βάφεις τα μαλλιά, τα λέπια της τρίχας ανοίγουν, διευκολύνοντας το χρώμα να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας. Όταν λούζεις τα μαλλιά πολύ σύντομα μετά το ραντεβού σου στο κομμωτήριο, τα λέπια της τρίχας μπορεί να είναι ακόμα ανοιχτά, κάτι που στη συνέχεια οδηγεί στον εύκολο αποχρωματισμό των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται έως και τρεις ημέρες για να κλείσουν τελείως τα λέπια της τρίχας, οπότε όσο περισσότερο περιμένεις για να λουστείς τα μαλλιά σου μετά τη βαφή, τόσο αυξάνεις τη διάρκεια ζωής στο χρώμα τους

Χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner χωρίς θειικά άλατα

Το θειικό νάτριο, επίσης γνωστό ως θειικό λαουρεθικό αιθέρα, είναι ένας τύπος ανιονικού καθαριστικού που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει ένα αφρίζον αποτέλεσμα στα σαμπουάν και τα conditioners. Χρησιμοποιώντας θειικά άλατα, διακινδυνεύεις να αφαιρέσεις από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια και την υγρασία τους, γεγονός που στη συνέχεια οδηγεί ενδεχομένως στον αποχρωματισμό της βαφής των μαλλιών.

Χαμήλωσε τη θερμοκρασία του νερού κατά το λούσιμο

Αν και το ζεστό ντους είναι εκπληκτικά απολαυστικό, δεν είναι τόσο καλό για το χρώμα των μαλλιών. Όταν λούζεις τα μαλλιά με ζεστό νερό, τα λέπια της τρίχας ανοίγουν, επιτρέποντας στο χρώμα να «δραπετεύσει» από τα μαλλιά.

Jenny.Gr
IG @gigihadid

Λούζε τα μαλλιά σου με λιγότερη συχνότητα

Σταμάτα να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά και περιορίσου σε 2 ή 3 φορές τη βδομάδα. Ενδιάμεσα μπορείς να εφαρμόζεις ένα ξηρό σαμπουάν για να αισθάσαι πιο φρέσκα και καθαρά τα μαλλιά σου.

Χρησιμοποίησε θεραπείες για να προστατεύσεις το χρώμα των μαλλιών κατά το styling

Τα βαμμένα και χημικά επεξεργασμένα μαλλιά χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο για να αποφευχθεί η καταστροφή και η απώλεια θρεπτικών συστατικών στα μαλλιά. Οι ειδικά σχεδιασμένες θεραπείες θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λεία και ενυδατωμένα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρείς μια με προστασία UV, ώστε ο ήλιος να μην ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.