ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Root Smudge: Η τεχνική που εναρμονίζει το χρώμα στις ρίζες των μαλλιών με το χρώμα στα μήκη


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Δεκεμβρίου 2023

Root Smudge: Η τεχνική που εναρμονίζει το χρώμα στις ρίζες των μαλλιών με το χρώμα στα μήκη
IG @candiceswanepoel
Όσα θέλεις να γνωρίζεις εσύ που βάφεις τα μαλλιά σου σε διαφορετική απόχρωση από το φυσικό τους χρώμα

Δεν υπάρχει τίποτα που να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο αναζωογονημένη και γεμάτη με αυτοπεποίθηση από το να βγαίνεις από το αγαπημένο σου κομμωτήριο με φρεσκοβαμμένα μαλλιά. Ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα η ρίζα αρχίζει να φαίνεται και το χρώμα δείχνει κάπως αφύσικο. Ένας τρόπος για να κάνεις τη διαδικασία ανάπτυξης να μοιάζει καλύτερη είναι να εφαρμόσεις την τεχνική Root Smudge.

Τι είναι το Root Smudge;

Root Smudge είναι μια τεχνική βαφής μαλλιών όπου o hair colourist αναμειγνύει ή απαλύνει τη γραμμή μεταξύ του φυσικού χρώματος της ρίζας και της βαφής στο υπόλοιπο μήκος των μαλλιών. Βοηθά στη δημιουργία μιας πιο απρόσκοπτης και φυσικής μετάβασης μεταξύ των ριζών και των υπόλοιπων μαλλιών στο μήκος τους.

Jenny.Gr

Root Smudge vs Shadow Root

Η διαφορά ανάμεσα σε την τεχνική Shadow Root και Root Smudge μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένη. Η μια δεν είναι απαραιτήτως καλύτερη από την άλλη - είναι απλώς διαφορετικες. Ενώ και οι δύο τεχνικές στοχεύουν να εναρμονίσουν το χρώμα στις ρίζες με το υπόλοιπο χρώμα των μαλλιών, η κύρια διαφορά έγκειται στην επιλογή του χρώματος και στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τεχνική Root Smudge εστιάζει σε ένα λεπτό μείγμα, ενώ η Shadow Root δημιουργεί μια πιο αισθητή αντίθεση μεταξύ των ριζών και των υπόλοιπων μαλλιών.

Εάν θέλετε μια πιο δραματική εμφάνιση, επίλεξε την την τεχνική Shadow Root, αλλά αν προτιμάς κάτι πιο φυσικό που χρειάζεται λιγότερο συχνή συντήρηση, η τεχνική Root Smudge είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.