ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 anti-frizz κινήσεις φροντίδας για όμορφα, λαμπερά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Ιανουαρίου 2024

5 anti-frizz κινήσεις φροντίδας για όμορφα, λαμπερά μαλλιά
IG @negin_mirsalehi
Αποτελεσματικοί τρόποι για να αποτρέψεις το φαινόμενο του φριζαρίσματος των μαλλιών

Το φαινόμενο του φριζαρίσματος των μαλλιών απασχολεί τις περισσότερες από εμάς, ιδίως τώρα τον χειμώνα. Υπάρχουν πολλές τεχνικές και προϊόντα περιποίησης που υπόσχονται να το αποτρέψουν, αλλά σε αυτή τη λίστα έχουμε συγκεντρώσει απλές, πρακτικές συμβουλές που λειτουργούν απροσδόκητα καλά.

Το φριζάρισμα είναι σημάδι ότι η ίνα της τρίχας είναι κατεστραμμένη. Τα υγιή μαλλιά πρέπει να είναι ελαστικά, αυτό σημαίνει ότι τα λέπια της τρίχας είναι κλειστά, προστατεύοντας τις ίνες της τρίχας και την κερατίνη από τη βλάβη που προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες.

5 beauty tips κατά του φριζαρίσματος των μαλλιών

Το λούσιμο

Εάν κατά τη διαδικασία του λουσίματος τρίβεις τα μήκη των μαλλιών σου, νομίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα κάνει τα μαλλιά σου πιο καθαρά, κάνεις λάθος. Μία από τις πιο σημαντικές καθημερινές πρακτικές για την πρόληψη του φριζαρίσματος είναι να εφαρμόζεις το σαμπουάν μόνο στο τριχωτό της κεφαλής και να χρησιμοποιείς πάντα conditioner στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο του στατικού ηλεκτρισμού, εμποδίζεται το άνοιγμα στα λέπια της τρίχας και εμποδίζεται επίσης το νερό να διεισδύσει στις ίνες, γεγονός που αποτρέπει το φριζάρισμα.

Το στέγνωμα

Να στεγνώνεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα τρίβεις με πετσέτα και χρησιμοποιώντας πάντα το πιστολάκι μαλλιών, αλλά με τον σωστό τρόπο: Σε μέτρια θερμοκρασία και σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών από τα μαλλιά, κατευθύνοντας πάντα τη θερμότητα προς τις άκρες.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Η προστασία των μαλλιών από τον αέρα

Τις μέρες με αέρα, είναι σημαντικό να προστατεύεις τα μαλλιά σου για να αποφύγεις το μπέρδεμα και την τριβή που καταλήγει να τα καταστρέφει.

Το βούρτσισμα

Είναι σημαντικό να ξεμπερδεύεις πάντα τα μαλλιά σου για να αποφύγεις την καταστροφή των ινών της τρίχας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα βουρτσίζεις όταν είναι μπερδεμένα, αλλά όχι απαραίτητα μόνο το βράδυ.

Περιόρισε το heat styling

To συχνό θερμικό styling καταστρέφει τα μαλλιά, επομένως τα κάνει και πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.