ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα σημάδια που «μαρτυρούν» ότι το τριχωτό της κεφαλής σου χρειάζεται αποτοξίνωση


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Μαΐου 2024

Τα σημάδια που «μαρτυρούν» ότι το τριχωτό της κεφαλής σου χρειάζεται αποτοξίνωση
IG @clairerose
Το βασικό step για υγιή και δυνατά μαλλιά

Κάθε γυναίκα ονειρεύεται πλούσια και δυνατά μαλλιά που λάμπουν από υγεία. Όμως αξίζει να γνωρίζεις ότι είναι αδύνατο να έχεις υγιή μαλλιά, χωρίς να φροντίζεις βασικά σημεία όπως το τριχωτό της κεφαλής.

Εκτός από μια ολοκληρωμένη και στρατηγικά οργανωμένη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των μαλλιών σου, ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθείς την επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής είναι ο καθαρισμός και η αποτοξίνωσή της – ιδίως εάν αντιμετωπίζεις ήπιο ξεφλούδισμα, κνησμό ή ορατή συσσώρευση προϊόντων.

Καθαρισμός και αποτοξίνωση

Jenny.Gr
IG @clairerose

Μια θεραπεία αποτοξίνωσης του τριχωτού της κεφαλής περιλαμβάνει ένα σύνολο ενεργειών που στόχο έχουν να βελτιώνουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η πρόκληση σε αυτό είναι να ρυθμίσεις την ανανέωση των κυττάρων, να μειώσεις τη φλεγμονή, αλλά και το σμήγμα και να διεγείρεις την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Τα βασικά βήματα αυτής της τόσο ευεργετικής για την υγεία των μαλλιών διαδικασίας είναι ο καθαρισμός και απολέπιση, είτε με πρακτικές μασάζ είτε χρησιμοποιώντας ένα tool, προκειμένου να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα, η συσσώρευση προϊόντων και άλλα υπολείμματα, κυρίως από περιβαλλοντικούς ρύπους.

Jenny.Gr
IG @clairerose

Επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν με ισχυρούς παράγοντες καθαρισμού και να επιλέξεις ένα scrub ειδικά σχεδιασμένο για το τριχωτό της κεφαλής. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις ένα σαμπουάν ενισχυμένο με συστατικά όπως ο ενεργός άνθρακας, το μηλόξυδο και τα οξέα απολέπισης όπως σαλικυλικό οξύ και άλφα υδροξυοξέα.

Μπορεί το αποτέλεσμα να μην γίνει άμεσα ορατό, ωστόσο με τον καιρό θα διαπιστώσεις πόσο ωφέλιμη είναι τελικά αυτή η προσθήκη φροντίδας στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.