ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Νίκος Μεταξωτός: αποκαλύπτει τα μυστικά της πλαστικής χειρουργικής


27 Οκτωβρίου 2012

NMetaxotos-jpg.jpg

Συνέντευξη Νίκου Μεταξωτού, MD, PhD, FEBOPRAS, Πλαστικού Χειρουργού, Προέδρου & CEO Symmetria.

Η πλαστική χειρουργική είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη και στην Ελλάδα. Η Symmetria έχει φέρει επανάσταση στον τομέα αυτό προτείνοντας λύσεις μη επεμβατικές. Τί πιστεύετε ότι είναι αυτό που πείθει τις γυναίκες να σας εμπιστευτούν; Σήμερα διεθνώς η τάση στην αισθητική πλαστική χειρουργική είναι οι λιγότερο τραυματικές, αλλά εξίσου αποτελεσματικές θεραπείες. Ο μέσος όρος ηλικίας που επισκέπτεται τον πλαστικό χειρουργό έχει μειωθεί αισθητά. Η σύγχρονη γυναίκα και ο άνδρας δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν εκτός δουλειάς και να απομονωθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η Symmetria έγινε κέντρο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, αφού για τρία συνεχόμενα χρόνια αναδείχθηκε από το Βρετανικό περιοδικό «Tatler» ως ένα από τα καλύτερα κέντρα στο κόσμο. Ο απόλυτος σεβασμός στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, το μέτρο και το επιστημονικό ήθος είναι αυτά που συνέβαλλαν σε αυτή την αγάπη που μας δείχνει ο κόσμος.

Πιστεύετε ότι υπάρχει η κατάλληλη ηλικία για να κάνει μία γυναίκα μία μη επεμβατική πλαστική θεραπεία; Όλα ξεκινούν από τη νεαρή ηλικία με την πρόληψη. Η σωστή περιποίηση του δέρματος με καλλυντικά καλής ποιότητας που ταιριάζουν στην ηλικία και στις πραγματικές ανάγκες του προσώπου μας και θεραπείες που ενδείκνυται για νεαρές ηλικίες όπως για παράδειγμα το Hydrafacial, είναι αρκετά για μια νέα γυναίκα.

Τι θεραπείες θα προτείνατε για μία γυναίκα ηλικίας 25-35; Σε αυτές τις ηλικίες είναι απαραίτητος ο καθαρισμός προσώπου μία με δυο φορές το χρόνο, ενυδάτωση και θεραπείες με ήπια οξέα που θα χαρίσουν λάμψη και φωτεινότητα. Η νέα θεραπεία Hydrafacial είναι μια αποτελεσματική μη επεμβατική θεραπεία για μια γυναίκα μεταξύ 25-35 ετών, θέλει να προλάβει τις αρχικές φθορές του χρόνου. Η θεραπεία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφαιρεί το σμήγμα από το δέρμα με τη χρήση μηχανήματος που εκτοξεύει νερό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση με βιταμίνες.

Ποιές είναι οι πιο νέες τεχνικές στην πλαστική χειρουργική; Νέες τεχνικές που κατά τη γνώμη μου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το νέο Mini Facelift που γίνεται χωρίς τομές και χειρουργείο, με τη χρήση ειδικών απορροφήσιμων ραμμάτων, η αυξητική μαστών με λίπος καθώς και η αυτόλογη μεσoθεραπεία που γίνεται χωρίς χρήση ξένων ουσιών.

Το i-Lipo είναι μία καινούρια θεραπεία. Μιλήστε μας γι’ αυτή. Σε τι ακριβώς βοηθάει; Το i-Lipo μειώνει πόντους και αναδιαμορφώνει το περίγραμμα του σώματος γρήγορα, χωρίς πόνο και χωρίς βελόνες, αφού χρησιμοποιεί την τεχνολογία λέιζερ. Ελευθερώνει χαμηλά επίπεδα ενέργειας στις προβληματικές περιοχές, δημιουργώντας ένα χημικό σήμα στα λιπώδη κύτταρα. Αυτό διασπά τα αποθηκευμένα τριγλυκερίδια σε ελεύθερα λιπαρά οξέα και γλυκερόλη, τα οποία περνούν μέσα από κανάλια των κυτταρικών μεμβρανών. Στη συνέχεια, μεταφέρονται σε ιστούς του σώματος για την παραγωγή ενέργειας και αποβάλλονται. Έτσι λοιπόν, το i-Lipo διεγείρει μια απολύτως φυσική διεργασία στο σώμα.

Πιστεύετε ότι η μέση Ελληνίδα φροντίζει αρκετά τον εαυτό της; Ναι, η μέση Ελληνίδα φροντίζει τον εαυτό της χωρίς να κάνει υπερβολές. Αγαπά το μέτρο και τις περισσότερες φορές αυτό που ζητά είναι να γυρίσει το ρολόι μερικά χρόνια πίσω και όχι να αλλάξει την εικόνα της.

Σύμφωνα με την πείρα σας και την πορεία σας στη Symmetria τι αγχώνει περισσότερο μία γυναίκα στην εμφάνισή της; Τί της προτείνετε; Η σύγχρονη γυναίκα, όταν είναι δραστήρια και ψυχικά αισθάνεται ότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμα σε όσους είναι κοντά της, αλλά το πρόσωπο και το σώμα της την προδίδει, τότε αρχίζει να αισθάνεται άγχος για την εικόνα της. Εμείς είμαστε εδώ για να τη βοηθήσουμε να βελτιώσει την εικόνα και να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της, προτείνοντάς της μια σειρά αποτελεσματικών θεραπειών και εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Ποιό πιστεύετε ότι είναι το χαρακτηριστικό της Symmetria που την κάνει τόσο αγαπητή σε όποια γυναίκα δοκιμάσει προϊόντα ή θεραπείες της; Η Symmetria σχεδιάστηκε στα πρότυπα των αντίστοιχων μεγάλων κέντρων υγείας και ομορφιάς του εξωτερικού, και εδώ και επτά χρόνια λειτουργεί με όραμα την παροχή υψηλού επιπέδου, πρωτοποριακών υπηρεσιών, με εγγύηση την εμπειρία και τις εξειδικευμένες γνώσεις των συνεργατών της.

Σε συνέντευξή σας έχετε μιλήσει για την περιποίηση των αντρών. Πιστεύετε ότι οι Έλληνες περιποιούνται τον εαυτό τους όπως θα έπρεπε; Οι Έλληνες περιποιούνται τον εαυτό τους. Στην εποχή των παππούδων μας η χρήση αποσμητικού ήταν ταμπού, σήμερα δεν υπάρχει άνδρας που να μην χρησιμοποιεί. Σήμερα η βιομηχανία των καλλυντικών σχεδιάζει εξειδικευμένα προϊόντα για την καθημερινή περιποίηση και υπάρχουν θεραπείες προσώπου και σώματος που απευθύνονται περισσότερο σε άνδρες παρά σε γυναίκες. Στη Symmetria έχουμε ειδικά προγράμματα για άνδρες, που αφορούν στο πρόσωπο, το σώμα και τη διατροφή τους.

Τί θα προτείνατε σ’ ένα άντρα για να ξεκινήσει την προσωπική του φροντίδα; Καθημερινή περιποίηση του προσώπου, και όταν λέω περιποίηση εννοώ καθημερινό πλύσιμο και μια καλή ενυδατική ή συσφικτική κρέμα, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου. Μια φορά το χρόνο τουλάχιστον, καθαρισμό σε αισθητικό. Προσοχή στη διατροφή, καθημερινή άσκηση, ξεκούραστο ύπνο και αποφυγή του ήλιου και του καπνίσματος.

Το I Live for Me, το μη κερδοσκοπικό σωματείο υποστήριξης ανθρώπων με καρκίνο και χρόνια νοσήματα, του οποίου ηγείστε, επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο. Πως αισθάνεστε που αυτή η πρωτοβουλία σας έχει πλέον βοηθήσει αρκετό κόσμο και ειδικά αυτή την περίοδο που το έχουν περισσότερο ανάγκη; Το I LIVE FOR ME είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που επιδιώκει να φέρει κοντά σε όσους πάσχουν από καρκίνο και χρόνια νοσήματα μια ομάδα ιατρών, ψυχολόγων και επαγγελματιών από το χώρο της ομορφιάς, για να βοηθήσουν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητά τους και να ξαναβρούν την πιθανώς χαμένη τους αυτοπεποίθηση, μέσα από απλές, πρακτικές συμβουλές, σεμινάρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, το I LIVE FOR ME έχει ως στόχο να πετύχει την ευαισθητοποίηση του κοινού στο κρίσιμο ζήτημα της πρόληψης για τον καρκίνο και άλλα χρόνια νοσήματα μέσω δράσεων ενημέρωσης. Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της προσπάθειάς μας να στηρίξουμε ευάλωτες ομάδες ανθρώπων, αισθάνομαι ότι προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι, καθώς ήδη έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενώ έχουμε άμεση επαφή με 26.000 και πλέον φίλους του σωματείου στο Facebook, απ’ όπου λαμβάνουν καθημερινή πληροφόρηση για ό,τι νεότερο στον τομέα της πρόληψης και επιστημονικής έρευνας.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα φροντίδας σώματος και προσώπου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Symmetria: www.symmetria.gr

Symmetria Εθνικής Αντιστάσεως 66, Χαλάνδρι, 15231 Αθήνα T +30 210 6773571-5/ E-mail [email protected]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.