ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

SilhouetteTM Soft Lift: H νέα αναίμακτη τεχνική facelift χωρίς χειρουργείο


23 Ιανουαρίου 2013

NM_Extended_BW.jpg

Συνέντευξη με τον Δρ. Νικόλαο Μεταξωτό, Πλαστικό χειρουργό.

H νέα αναίμακτη τεχνική facelift χωρίς χειρουργείο λέγεται SilhouetteTM Soft Lift και εφαρμόζεται στη Symmetria!

1. Τι είναι η τεχνική αυτή και ποια είναι η καινοτομία της;

Το SilhouetteTM Soft Lift είναι μια νέα τεχνική που διορθώνει τη χαλάρωση του προσώπου χωρίς τομές και χειρουργείο. Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή τεχνική ανόρθωσης των ιστών του προσώπου κατά την οποία χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα απορροφήσιμα ράμματα από ένα συμπολυμερές πολυλακτικού και γλυκολικού οξέος που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στην ιατρική και έχει μεγάλη βιοδιασπασιμότητα και βιοσυμβατότητα. Τα ράμματα παράγονται στο Michigan των Η.Π.Α. μετά από 6 περίπου έτη έρευνας και τα συστατικά τους είναι εγκεκριμένα από το FDA.

2. Πώς γίνεται η εφαρμογή των ραμμάτων και τι απαιτεί η τεχνική αυτή γενικά;

Τα ράμματα SilhouetteTM Soft είναι διαφανή και φέρουν μικρούς κώνους προς αντίθετες κατευθύνσεις που σηκώνουν το δέρμα όπως θα κάναμε σε ένα χειρουργικό facelift. Αρχικά ο γιατρός σημειώνει τα σημεία στα οποία θα περάσει το ράμμα, γίνεται η έγχυση του τοπικού αναισθητικού και τοπική αντισηψία. Στη συνέχεια προωθoύνται τα ειδικά ράμματα κάτω από το δέρμα και μόλις όλοι οι κώνοι έχουν εισέλθει ο γιατρος τραβάει όσο χρειάζεται για την ανύψωση του δέρματος στο επιθυμητό σημείο. Συνήθως χρησιμοποιούνται 4-6 ράμματα, 2-3 από κάθε πλευρά. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 60 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο.

3. Μπορεί η τεχνική αυτή να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες για καλύτερα αποτελέσματα;

Η θεραπεία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με άλλες ενέσιμες θεραπείες όπως έγχυση βοτουλινικής τοξίνης, το γνωστό Botox ή υαλουρονικού οξέος. Πάντοτε γίνεται συνολική εκτίμηση των αναγκών του προσώπου και ανάλογα με το τι χρειάζεται, γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις στον ασθενή.

4. Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος;

Η μέθοδος απευθύνεται σε ηλικίες από 40 έως 60 ετών με ήπια χαλάρωση δέρματος προσώπου, που δεν θέλουν να υποβληθούν σε facelift αλλά να διορθώσουν το περίγραμμα του, χωρίς όμως να αλλάξουν την εικόνα τους.

5. Υπάρχουν αντενδείξεις για την εφαρμογή της;

Η μέθοδος αντενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από διαταραχές πήξης του αίματος, καθώς και σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, ασπιρίνη, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Επίσης αντενδείκνυται η εφαρμογή σε περιοχή με όγκο, φλεγμονή , ενεργή λοίμωξη.

6. Τι να περιμένει η ασθενής μετά τη θεραπεία;

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ελαφρύ οίδημα στην υπό θεραπεία περιοχή και ενδεχομένως μικρή ευαισθησία για λίγες ώρες. Μπορεί να εμφανιστεί κάποια εκχύμωση η οποία θα υποχωρήσει σταδιακά τα επόμενα εικοσιτετράωρα και ελαφρά ευαισθησία στην περιοχή τις επόμενες ημέρες. Δεν υπάρχουν εξωτερικά ράμματα και δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος, παρά μόνο ελάχιστη αίσθηση τάσης από το σήκωμα του δέρματος του προσώπου. Ο ασθενής θα μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του άμεσα. Θα πρέπει ωστόσο να καταναλώνει μαλακές τροφές και να αποφεύγει πίεση και μαλάξεις στην περιοχή για μια εβδομάδα..

7. Πότε γίνεται εμφανές το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές αμέσως μετά τη θεραπεία και συνεχίζει να βελτιώνεται για τους επόμενους 3 μήνες. Το αποτέλεσμα διατηρείται για 12-18 μήνες περίπου.

8. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου έναντι των παραδοσιακών τεχνικών facelift?

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι χρησιμοποιεί απόλυτα απορροφήσιμα ράμματα που αποδομούνται τελείως από τον οργανισμό οπότε δεν δημιουργούνται κοκκιώματα ή άλλες ιστικές αντιδράσεις, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερα μη απορροφήσιμα ράμματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι μικρή, δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, δεν γίνονται τομές και η αποθεραπεία είναι άμεση. Δεν υπάρχουν επιπλοκές, όπως τραυματισμός σε νεύρα, μετεγχειρητική αιμορραγία, αιμάτωμα ή άλλες που θα μπορούσε να έχει ένα παραδοσιακό facelift. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η μικρή αυτή ανόρθωση δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά σηκώνει λίγο το δέρμα που έχει χαλαρώσει όπως θα κάναμε μόνοι μας μπροστά σε ένα καθρέπτη.

Δρ. Νικόλαος Μεταξωτός, MD, PhD Πλαστικός χειρουργός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.