ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς το στρες επηρεάζει την επιδερμίδα μας


10 Αυγούστου 2018

alex-iby-297804-unsplash.jpg

Το στρες μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σας. Τα συναισθήματά σας έχουν μια ισχυρή επίδραση στο δέρμα σας και δεδομένου ότι, το άγχος είναι ένα μέρος της ζωής, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα το χειριστείτε.

Το στρες δημιουργεί μια χημική αντίδραση, που κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και αντιδραστικό. Επίσης, προκαλεί το σώμα σας να παράγει κορτιζόλη και άλλες ορμόνες, οι οποίες κάνουν το δέρμα σας πιο λιπαρό και πιο επιρρεπές σε ακμή και άλλα προβλήματα. Άρα, το άγχος μπορεί να επιδεινώσει την ψωρίαση, τη ροδόχρους ακμή - μια δερματική πάθηση με μικρά κόκκινα σπυράκια ή φλύκταινες στη μύτη, στα μάγουλα, στο μέτωπο και/ή στο πηγούνι- και το έκζεμα.  Σε άλλες περιπτώσεις, κάποιοι τρώνε τα νύχια τους, τραβάνε τα μαλλιά τους και παρουσιάζον κνίδωση και άλλα εξανθήματα.

Εάν λοιπόν, έχετε προβλήματα στο δέρμα σας, που δεν επουλώνονται ή συνεχίζουν να επανέρχονται, τότε πρέπει να δείτε πώς θα χειριστείτε το άγχος. Παρακάτω είναι 6 τρόποι, για να μειώσετε τις επιπτώσεις του στρες στο δέρμα σας.

1. Μην αμελήσετε το δέρμα σας. Φροντίστε το, ακόμα κι αν είστε κουρασμένοι ή αγχωμένοι.

2. Κάντε άσκηση . Είναι καλό για το δέρμα σας και το υπόλοιπο σώμα σας

3. Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Κάντε κάτι που σας αρέσει, ακόμα κι αν έχετε μόνο δέκα λεπτά. Γεμίστε τη μπανιέρα ή διαβάστε ένα περιοδικό

4. Κοιμηθείτε αρκετά. Επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ είναι ιδανικό

5. Πείτε όχι. Καλό είναι να βάλετε κάποια όρια, ώστε να μειώσετε το άγχος

6. Μιλήστε σε κάποιον. Ζητήστε υποστήριξη από έναν φίλο ή έναν επαγγελματία θεραπευτή

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.