ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτά ήταν τα αρώματα που λάτρεψε ο Andy Warhol


Ελένη Τσούτση

26 Απριλίου 2022

Αυτά ήταν τα αρώματα που λάτρεψε ο Andy Warhol
Πάρτε ιδέες για το επόμενο άρωμα που θα προσθέσετε στη συλλογή σας

Με αφορμή ένα από τα τελευταία ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Andy Warhol, το «The Andy Warhol Diaries» του Netflix, θα μάθουμε μεταξύ άλλων και ποια ήταν τα αγαπημένα αρώματα του θρυλικού καλλιτέχνη. Ο Warhol ήταν πρωτοπόρος του κινήματος της pop art και ξεχώριζε για την μοναδική του αισθητική αλλά εκτός από το πάθος για την τέχνη είχε πάθος και με τα αρώματα.

Ο Warhol είχε την πεποίθηση ότι οι μυρωδιές έχουν μια ιδιαίτερη δύναμη να συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. Μάλιστα, εκτός από την προτίμησή του για εκλεκτά αρώματα, ο Warhol ήθελε να «αιχμαλωτίζει» τις μυρωδιές διαφόρων τόπων, όπως η αγαπημένη του Νέα Υόρκη.

Οι αγαπημένες του μυρωδιές στην πόλη συνδέονταν με το αγαπημένο του βιβλιοπωλείο και τον σιδηροδρομικό σταθμό του Grand Central. Αυτά τα μέρη ήθελε να τα έχει πάντα μαζί του "μέσα" από ένα άρωμα. Κάθε φορά που φορούσε ένα άρωμα αισθανόταν αμέσως ότι μεταφερόταν σε αυτές τις τοποθεσίες.

Ο Warhol συνήθιζε να συνδυάζει μερικά από τα έργα του με τα αγαπημένα του αρώματα και με αυτή τη διαδικασία έλεγε χαρακτηριστικά πως έδινε μία οσφρητική διάσταση στην εμπειρία της τέχνης του.

Ανατρέχοντας στην αρχή της ζωής του Warhol, καταλαβαίνουμε ότι η καθολική πίστη του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αγάπη του για τα αρώματα. Ο ίδιος παρακολούθησε την εβδομαδιαία λειτουργία με την οικογένειά του σε μια βυζαντινή καθολική εκκλησία και πάντα τον ενθουσίαζε αυτή η ατμόσφαιρα με τα έντονα αρώματα των κεριών και των μπαχαρικών.

Σύμφωνα, μάλιστα με την Jessica Murphy που γράφει για την κουλτούρα των αρωμάτων, ο Andy Warhol συνδέθηκε από μικρός με ιδιαίτερα αρώματα και η καθολική πίστη ενίσχυσε αυτή του την αγάπη.

Παρακάτω θα βρείτε τα αρώματα που λάτρεψε ο Warhol:

Yves Saint Laurent Opium Eau De Toilette

Jenny.Gr

Estée Lauder Youth Dew Eau De Parfum

Jenny.Gr

Guerlain Habit Rouge Eau De Parfum

Jenny.Gr

Chanel No. 5 Eau De Parfum Spray

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.