ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αν έχεις ακμή στην πλάτη, αυτά είναι τα κατάλληλα αφρόλουτρα για σένα


Ελένη Τσούτση

16 Φεβρουαρίου 2023

Αν έχεις ακμή στην πλάτη, αυτά είναι τα κατάλληλα αφρόλουτρα για σένα
Pexels
H ακμή στην πλάτη δεν είναι σίγουρα κάτι ευχάριστο, υπάρχουν όμως μερικές κινήσεις ματ που μπορείτε να κάνετε στην ρουτίνα σας ώστε να την μειώσετε

Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω καλά πώς η ακμή στο σώμα είναι εξίσου δύσκολη με του προσώπου. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ένιωθα κάπως άβολα στην παραλία, αφού τα σπυράκια στην πλάτη μου ήταν παραπάνω από εμφανή. Φρόντιζα να φοράω πάντα T-shirts που κάλυπταν την πλάτη και περιοριζόμουν. Θα μου πείτε «μήπως ήσουν λίγο υπερβολική;» Τώρα που το βλέπω από απόσταση θα σας πω, ναι, ήμουν. Μάλιστα, αν αντιμετώπιζα το ίδιο θέμα σήμερα δεν θα επέτρεπα να με περιορίσει σε τίποτα.

Αν και εσείς αντιμετωπίζετε το ίδιο θέμα, υπάρχει τρόπος να μειώσετε την ακμή στο σώμα σας - και είναι εύκολος. Μερικές συνήθειες που αν τις εφαρμόσετε θα αρχίσετε να βλέπετε διαφορά στην επιδερμίδα σας.

Για αρχή, είναι σημαντικό να έχετε πάντα καθαρές πετσέτες ώστε να μην μεταφέρετε μικρόβια στην περιοχή της ακμής. Έπειτα, επιλέξτε τα κατάλληλα αφρόλουτρα. «Τα αφρόλουτρα με υπεροξείδιο βενζοϋλίου, σαλικυλικό οξύ και γλυκολικό οξύ είναι πολύ χρήσιμα», εξηγεί ο δερματολόγος Karan Lal στο Marie Claire.

Jenny.Gr

«Χαλαρώνουν τα κύτταρα του δέρματος που συμβάλλουν στην ακμή». Με τον καιρό και την τακτική χρήση, αυτά τα ενεργά συστατικά θα καθαρίσουν το δέρμα, θα μειώσουν τα βακτήρια, θα ρυθμίσουν τη λιπαρότητα και θα απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και τα σπυράκια.

Δείτε στην παρακάτω gallery ποια αξίζουν μια θέση στο ντους σας και με ευχαριστείτε αργότερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.