ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με SPF για super λαμπερό βλέμμα


Ελένη Τσούτση

6 Απριλίου 2023

Οι καλύτερες κρέμες ματιών με SPF για super λαμπερό βλέμμα
Instagram/@bizceizleyin
Η προστασία των ματιών μας από τον ήλιο είναι απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου

«Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία στο σώμα», αναφέρει ο Joshua Zeichner, δερματολόγος στο Allure. «Συχνά δεν προστατεύεται από τον ήλιο, επειδή οι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν αντηλιακό τόσο κοντά στα μάτια όσο θα έπρεπε».

Το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των ματιών είναι πιο επιρρεπές σε βλάβες από τον ήλιο, κάψιμο, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, γι' αυτό και αυτή η περιοχή του προσώπου απαιτεί ιδιαίτερη και συστηματική φροντίδα. Με τον τρόπο που αντικαθιστούμε μια ενυδατική κρέμα ημέρας με SPF σε μια πιο πλούσια κρέμα νύχτας πριν τον ύπνο, είναι καλό να κάνουμε το ίδιο με δύο διαφορετικές κρέμες ματιών. Με λίγα λόγια χρειάζεστε 2 κρέμες ματιών, μια που να προστατεύει το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία ακόμη που να καταπραΰνει την περιοχή όσο εσείς κοιμάστε.

Η επιλογή της σωστής κρέμας ματιών με SPF μπορεί να είναι δύσκολη, ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. «Το δέρμα στα μάτια είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο, επομένως μπορεί να είναι πιο επιρρεπές σε ευαισθησία και ερεθισμό», λέει η δερματολόγος Tiffany Jow Libby. «Ως χειρουργός, βλέπω πολλούς ασθενείς να έρχονται με καρκίνο του δέρματος στα βλέφαρα και γύρω από τα μάτια, οπότε αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, προτιμήστε κρέμες ματιών με SPF». Επίσης, οι ειδικοί τονίζουν ότι τα γυαλιά ηλίου και τα καπέλα είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία γύρω από τα μάτια.

Jenny.Gr
Pexels

Όταν επενδύσετε σε μια κρέμα φροντίστε να τα έχει όλα – να ενυδατώνει, να θρέφει και να προστατεύει από τον ήλιο. «Τα προϊόντα πολλαπλών χρήσεων είναι πάντα τα αγαπημένα μας– οι κρέμες ματιών με δείκτη προστασίας διατηρούν τον φραγμό του δέρματος ενυδατωμένο και τα πεπτίδια είναι ένα win-win», αναφέρει ο Dr. Libby.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιλογή μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής κρέμας ματιών με SPF απαιτεί προσοχή. Αν δεν είστε σίγουρες ή αν έχετε πραγματικά ευαίσθητο δέρμα, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν πειραματιστείτε.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.